Foto: Magnus Liam Karlsson

Elizabeth George i toppform!

Nya boken Det straff hon förtjänar är den okrönta deckardrottningens mest intrikata bok hittills.

onsdag 19 september 2018

Elizabeth George är den psykologiska spänningsromanens okrönta drottning. I den nya boken, Det straff hon förtjänar, är författaren i högform. Boken har redan beskrivits som hennes mest intrikata deckare någonsin och som en bok som håller läsaren på sträckbänken hela vägen.

Den lantliga idyllen i den engelska småstaden Ludlow spricker när en av dess mest högaktade medborgare, diakonen Ian Druitt, anklagas för pedofili. Än större oro blir det när Druitt avlider på den lokala polisstationen efter att han häktats. Frågan är om diakonen har begått självmord, eller blivit mördad? Barbara Havers och Thomas Lynley skickas till Ludlow för att undersöka om några fel begåtts av den lokala polisen i utredningsarbetet. De upptäcker att de flesta i Ludlows befolkning, som till lika delar består av pensionärer och universitetsstuderande, har något att dölja. De båda kriminalpolisernas skicklighet sätts på prov när de försöker avslöja alla lögnaktiga vittnesmål om händelseförloppet och utreder här ett av sina mest svårlösta fall.

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Tomas Norström
Utgiven: december 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.