Norstedts ger ut bok om Gui Minhai

Den svenske förläggaren inleder sitt fjärde år i kinesiskt fängelse. Vi ger ut boken Fängslad, förnedrad och svartmålad skriven av Jojje Olsson.

onsdag 26 september 2018

Den svenske förläggaren Gui Minhai inleder nu sitt tredje år i kinesiskt fängelse. På Bokmässan i Göteborg släpps boken Fängslad, förnedrad och svartmålad, skriven av journalisten och författaren Jojje Olsson, medarbetare på Expressens kultursida. 

Boken ges ut i samarbete mellan Norstedts, Svenska Förläggareföreningen och tidningen Expressen. Den kommer att säljas för 50 kronor på mässan och överskottet går till fonden för att få Gui Minhai fri.

Expressens kultursida publicerar ett utdrag och släpper även hela boken på sin sajt, även i en engelsk översättning.

– Det är otroligt viktigt att förlagsbranschen och även Bokmässan, som i år symboliskt bjudit in Gui Minhai, mobiliserar, säger Karin Olsson, kulturchef och ställföreträdande utgivare på Expressen.

Fallet Gui Minhai och boken Fängslad, förnedrad och svartmålad kommer att tas upp i Expressens monter på Bokmässan med en programpunkt där Jojje Olsson och Eva Gedin, förlagschef Norstedts, deltar. 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.