Foto: El Perro del Mar

El Perro del Mar tolkar Aleksander Motturis roman

Den svenska artisten blev tillfrågad att tolka vinnaren av Sveriges Radios Romanpris 2018. Nu släpps låten Broder.

fredag 19 oktober 2018

Artisten El Perro del Mar är aktuell med singeln Broder — hennes första egenkomponerade låt på svenska. Singeln kom till efter en förfrågan från Sveriges Radio att tolka vinnaren av Romanpriset 2018. 

Vinnaren var boken Broder av författaren Aleksander Motturi. Boken såväl som singeln behandlar saknaden efter en bror som gått bort och de minnen den som lämnas kvar tvingas hantera, bära och förvalta. Något Sarah Assbring, som ligger bakom El Perro del Mar, också vet innebörden av. 

— Min bror gick bort för 10 år sedan i år och jag bär honom med mig varje dag. Jag visste inte vad jag tackade ja till när jag fick förfrågan att skriva låten men det visade sig bli en mycket större och intimare sak än jag hade anat och därför insåg jag att jag ville släppa låten officiellt. Sorgen och saknaden är en sådan stor del av mig och den finns ständigt närvarande i det jag gör, säger Sarah Assbring i ett pressmeddelande. 

— Förlusten av min bror, honom som jag delade min barndom med, gör att jag ibland ifrågasätter mina egna minnen och kanske i slutändan även hela mitt jag. Det handlar Broder om. Att försöka hitta tillbaka till en sanning, vad än den kan vara. 

 

Broder är producerad av El Perro del Mar och Petter Granberg som även fanns vid hennes sida på ep:n We Are History från tidigare i år. 

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.