Foto: Bild från skolans övervakningskamera

Ny radiodokumentär behandlar skolattentatet i Trollhättan

Stora Journalistpris-belönande Åsa Erlandsson, som skrev boken Det som aldrig fick ske som handlar om dådet, har medverkat i researcharbetet till dokumentären.

torsdag 25 oktober 2018

Det som börjar som en vanlig höstdag inne på Kronans skola visar sig bli en dag Sverige aldrig kommer att glömma. En man med lång svart rock, militärhjälm och en mask som täcker ansiktet marcherar in i skolan, med ett 96 centimeter långt svärd i handen. Systematiskt går han till angrepp mot elever och personal. Det visar sig snart att attacken är ett rasistiskt hatbrott.

Åsa Erlandssons bok Det som aldrig fick ske är en djuplodande skildring av skolattacken i Trollhättan den 22 oktober 2015. Erlandsson belönades med Stora Journalistpriset 2017 i kategorin Årets berättare.

I P3 Dokumentär som gjorts av Emelie Rosén behandlas skolattacken i Trollhättan. Åsa Erlandsson och Adrian Sadikovic har bidragit med research till programmet

Radiodokumentären har kommit till genom omfattande research, unika intervjuer med människor som aldrig tidigare uttalat sig offentligt och innehåller helt nya uppgifter. I dokumentären intervjuas den kille skolmördaren lär känna online. Samma morgon som attacken genomförs har gärningsmannen skickat ett meddelande till den person som i dokumentären kallas Dirk. Meddelandet avslutas:

”Those fucking cops better aim straight, I really don't want to survive the rampage. Anyway I love you, Anton”

Dirk blir aldrig förhörd av polis men för P3 Dokumentär berättar han nu om sin kontakt med gärningsmannen.

P3 Dokumentär – Skolattacken i Trollhättan är ett program av Emelie Rosén och producent Rosa Fernandez. Du hör det här.

Pocketutgåvan av Det som aldrig fick ske kommer i dagarna och innehåller ett helt nytt kapitel, med tidigare okända uppgifter.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.