Foto: Kajsa Göransson

Senaste Hjorth Rosenfeldt äntligen i pocket!

Thrillerduon har sålt fyra miljoner exemplar världen över. I senaste boken är en hel stad satt i skräck och de splittrade kollegorna på Riksmord måste lägga personliga strider åt sidan. 

måndag 09 september 2019

Författarna Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth träffades på SVT Drama, där de satt bredvid varandra och skrev manus. Snart började de att skriva tillsammans och jobbade på en ny tv-serie som SVT tackade nej till. Då kom tanken: skulle berättelsen om Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmordkommissionen skulle funka som bok? 

Det gjorde den, minst sagt. De fem böckerna har hittills sålt i fyra miljoner exemplar världen över och nu kommer den efterlängtade fortsättningen, En högre rättvisa, äntligen som pocket.

– Det tog tre år att få fram den här boken för att Hans skrev tv-serierna Bron och Marcella och jag höll på med massa andra projekt. Är man två som skriver måste man hitta en period när båda kan – och det var svårt, säger Michael Hjorth.

– Det kanske låter fånigt, men vi fick inte ihop våra kalendrar, säger Hans Rosenfeldt. Tiden fanns bara inte. Men tre år är lite väl långt. Nästa del i serien kommer förhoppningsvis år 2020.

I En högre rättvisa härjar en serievåldtäktsman i Uppsala. Gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan övergreppet fullbordas. En hel stad är satt i skräck. Tidigt i utredningen tyder allt på att offren inte är slumpvis utvalda. Sebastian Bergman och hans kollegor på Riksmord måste hitta kopplingen mellan dem. Varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram?

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: november 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2018
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.