Foto: Kajsa Göransson

Supersuccén HjorthRosenfeldt är tillbaka — efter fyra miljoner sålda böcker!

I nya boken En högre rättvisa är en hel stad satt i skräck och de splittrade kollegorna på Riksmord måste lägga personliga strider åt sidan. 

onsdag 31 oktober 2018

Författarna Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth träffades på SVT Drama, där de satt bredvid varandra och skrev manus. Snart började de att skriva tillsammans och jobbade på en ny tv-serie som SVT tackade nej till. Då kom tanken: skulle berättelsen om Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmordkommissionen skulle funka som bok? 

Det gjorde den, minst sagt. De fem böckerna har hittills sålt i fyra miljoner exemplar världen över och nu kommer den efterlängtade fortsättningen, En högre rättvisa

– Det tog tre år att få fram den här boken för att Hans skrev tv-serierna Bron och Marcella och jag höll på med massa andra projekt. Är man två som skriver måste man hitta en period när båda kan – och det var svårt, säger Michael Hjorth.

– Det kanske låter fånigt, men vi fick inte ihop våra kalendrar, säger Hans Rosenfeldt. Tiden fanns bara inte. Men tre år är lite väl långt. Nästa del i serien kommer förhoppningsvis år 2020.

I En högre rättvisa härjar en serievåldtäktsman i Uppsala. Gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan övergreppet fullbordas. En hel stad är satt i skräck. Tidigt i utredningen tyder allt på att offren inte är slumpvis utvalda. Sebastian Bergman och hans kollegor på Riksmord måste hitta kopplingen mellan dem. Varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram?

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
146 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: november 2018
146 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2018

NYHETER

More

We use cookies to give you the best experience on the site. By continuing, you agree that we use cookies. Ok

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.