Strålande recensioner för Helena von Zweigbergk

Hennes nya roman hyllas av kritikerna. ”I Totalskada är hon bättre än någonsin.”

söndag 18 november 2018

Helena von Zweigbergks nya relationsroman Totalskada handlar om vad som händer när allt man äger och har försvinner.

Agneta och Xavier har levt i ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet har avståndet dem emellan successivt ökat. Grälen och striderna är över. De har ett bra liv, en tillvaro fylld av trygga vanor, och de har utvecklat en ömsesidig tolerans. När deras hus brinner ner ställs de inför frågan: vad finns kvar i ett äktenskap om allt man har tillsammans försvinner?

Kritikerna är överens om att Helena von Zweigbergk är i högform.

Expressens kritiker skriver:

”von Zweigbergk har, när hon är som bäst, en enastående förmåga att medbibehållen empati blottlägga nutidsmänniskans fulare tillkortakommanden. Och här är hon som bäst nästan hela tiden.”

”Helena von Zweigbergk fångar stora ämnen och visar, till viss del trösterikt och till stor del förträffligt, att livet aldrig är enkelt, och att kärleken – ibland – kan vinna”, skriver Svenska Dagbladets kritiker.

Göteborgs-Postens kritiker skriver: ”Helena von Zweigbergk är mästerlig på att teckna relationers sammanbrott med små, nästan osynliga medel.”

”Subtilt och känsligt speglar hon trosvisshetens osynliga men verksamma kraft”, skriver Aftonbladet.

Dagens Nyheter skriver att Helena von Zweigbergk ”med mild spanarblick och effektiv bladvändarröst har beskrivit våra ickeliv. Och ickejag.”

Kristianstads-Bladet skriver: ”Med en häpnadsväckande pricksäkerhet lyckas hon i repliker och scener fånga vad som händer i en lång relation när den ena parten helt plötsligt glider undan.”

”Helena von Zweigbergk har absolut gehör för det mänskliga samspelet och lyckas med en mästerlig penna fånga både det osagda och det ambivalenta”, menar Tidningen Vi. ”Personskildringarna är nyanserade och trovärdiga från första stund, inte heller räds von Zweigbergk att stanna upp i tunga känslor som andra författare nervöst hastar förbi.”

”Helena von Zweigbergk har i en rad romaner visat sin förmåga att skildra relationer. I Totalskada är hon bättre än någonsin”, skriver Norrtelje Tidning.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.