Foto: Kajsa Göransson

Agnes Lidbeck: ”Vi står på randen till något helt nytt”

Författaren till romanerna Finna sig och Förlåten minns ett omtumlande 2018.

fredag 28 december 2018

Författaren Agnes Lidbeck slog igenom stort med sin debutroman Finna sig 2017 och i år fortsatte kritiker- och läsarframgångarna med boken Förlåten. Till våren kommer del tre i den fristående trilogin, Gå förlorad, och vi bad henne summera året som gått.

Hur har ditt år varit?

– Året har varit omtumlande! Jag har jobbat som en dåre med Gå förlorad som kommer i vår - levt ganska mycket inne i huvudet på Anders som är huvudpersonen i den boken. Lite av ett äventyr, att leva i just det huvudet. Och omtumlande just för att det varit så långt ifrån mitt eget. Att försöka förstå nån annan, i ett år... inte det lättaste.

Finns det någon särskild händelse du kommer att förknippa med 2018?

– Jag vet inte om det är nån särskild händelse jag kommer minnas, mer av ett känsloläge, av att så mycket står och väger i världen, att vi står på randen till något helt nytt som nog kan bli mycket smärtsamt. De förändringar som kommer av klimatfrågan kommer kräva mycket av oss, och allt kommer inte vara så lätt som att sopsortera. För mig blir den där känslan text, såklart, som kanske någon gång kan bli något.

Vad ser du fram emot 2019?

– 2019 fyller min minsta fyra! Med de andra barnen har det inneburit gigantiska förändringar, så jag ser verkligen fram emot att komma ur (håll tummarna) en episk trotsålder. (Och säkert in i nån annan fas för något annat barn, men men).

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.