Foto: Ines Sebalj

Malin Lindroth: ”Vivörernas fall”

Författaren till den uppmärksammade och hyllade boken Nuckan blickar tillbaka på ett ”hektiskt, roligt, klargörande” år.

söndag 30 december 2018

Med sin bok Nuckan ville Malin Lindroth reclaima ett ord som blivit något av det fulaste en kvinna kan kallas, och tvätta skammen ur det. Boken blev enormt uppmärksammad under året, och finns på mångas årsbästalistor. Vi bad Malin se tillbaka på året som gått.

Hur har ditt år varit?

– Hektiskt, roligt, klargörande. Ett år när jag, tack vare Nuckan, nästan varje dag har hamnat i nya samtal om makt och maktlöshet, normer, ensamhet, kärlek och relationer. I möte med läsare har jag förstått att Nuckan kan läsas på väldigt många sätt. För mig har det varit en ynnest och ibland en utmaning att möta så många olika perspektiv på boken. I övrigt har 2018 varit ett år då jag har varit ovanligt mycket pedagog. Dels har jag börjat undervisa på en ny utbildning i litterär gestaltning på Akademin Valand i Göteborg. Dels har jag hållit i skrivworkshopar för psykiatripatienter på Sahlgrenska sjukhuset.

Finns det någon särskild händelse du kommer att förknippa med 2018?

– Vivörernas fall. Efter kaoset i Svenska Akademien och våldtäktsdomen mot Jean -Claude Arnault tror och hoppas jag att det blir svårare för maktmissbrukande snillen att räkna med den blinda auktoritetstrons beskydd.

Vad ser du framemot 2019?

– Jag önskar mig mer skrivtid i en värld som inte brinner upp.

180 kr Bok - Danskt band
Utgiven: maj 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Malin Lindroth
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.