”Inget mindre än en storslagen roman”

Deborah Levys Varm mjölk är vinterns stora roman för dig som älskade Elena Ferrantes Neapelkvartett.

onsdag 16 januari 2019

Deborah Levys Varm mjölk är en egensinnig och otämjd berättelse om en stark och kvävande mor-dotter-relation. Om fysisk och mental förlamning, men också om svek, attraktion och självinsikt.

Älskade du Elena Ferrantes Neapelkvartett kommer du tycka mycket om den här romanen!

Varm mjölk är inget mindre än en storslagen roman”, skriver Therese Eriksson i Svenska Dagbladet. ”Det finns egenligen inte mycket jag kan skriva här för att föra den rättvisa”.

New York Times recensent kallar romanen ”gorgeous” och skriver:

”Vad som gör den här boken så bra är Ms. Levys stora fantasi, poesin i hennes språk, hennes sätt att hitta det fantastiska i vardagen … och att hon ger oss en karaktär så pass intressant och förvånande som Sofia. Det är ett nöje att få vara i Sofia insiktsfulla, ifrågasättande idévärld”.

Här möter vi engelska Rose och hennes tjugofemåriga dotter Sofia har tagit sin tillflykt till en liten spansk by i den infernaliska sommarhettan. Rose är vissa dagar förlamad, vissa dagar kan hon gå, och nu söker de specialisthjälp hos den okonventionelle doktor Gomez.

Sida vid sida haltar Rose och Sofia fram genom tillvaron, ömsom i symbios ömsom i avståndstagande.

Medan Rose går i närkamp med dr Gomez för att få sitt handikapp bekräftat inleder Sofia den långa och mödosamma vägen till självständighet. Och på den vägen, som leder till Grekland och en sedan länge frånvarande far, möter Sofia den stolta och fria Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiatorsandalerna.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.