Foto: Staffan Claesson

Karolina Ramqvists roman blir pjäs

Flickvännen, i regi av Marianne Lindberg De Geer, har premiär på Uppsala Stadsteater den 2 februari. 

torsdag 31 januari 2019

Varför har Karin fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt val, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.

Nu sätts Karolina Ramqvists roman Flickvännen upp som pjäs på Uppsala Stadsteater, med premiär den 2 februari. För regi och bearbetning står Marianne Lindberg De Geer. Hon säger till Uppsala Nya Tidning:

– Jag tillhör själv en generation som inte ville göra som föräldrarna ville, var ung på 1960- och 70-talet. Mitt sista och tredje barn fick jag när jag var 43, så jag har varit mamma länge och haft åsikter om hur jag tycker att barnen ska leva. Därför är det extra kul i den här historien med fajten som Karin har med sin mamma.

Flickvännen hyllades när den gavs ut 2009. Sydsvenskans kritiker skrev: "Ramqvist själv tar ett steg tillbaka, låter Karin stå där naken med sitt begär efter en kärlek och bekräftelse bortom moralen, mitt i smutsen och fulheten. Det är modigt gjort, och hennes oroande bok förtjänar det som mytens gangsterbossar aldrig slutar kräva: Respekt”.
Sydsvenskan

– Jag känner inte Karolina Ramqvist men mejlade henne om mina planer och hon blev förtjust, berättar Lindberg De Geer för UNT. Slutet är inte detsamma i min pjäs och jag har aktat mig för att läsa Ramqvists uppföljare Den vita staden för att inte påverkas i min idé om hur det går för Karin.

55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2015

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.