Mars – en fullmatad bokmånad!

Datum

26 Februari 2019

Nu är bokvåren igång på allvar och vi har en fullmatad månad att se fram emot. Här är månadens alla nyheter från Norstedts – från romaner och lyrik till trädgårdsböcker och inspiration för köket. Utgivningsdatum finns på respektive boksida, med reservation för ändringar.

 

Skönlitteratur

Jenny Colgan – Tillbaka till den lilla ön i havet
Med 700 000 sålda böcker bara i Sverige är Jenny Colgan onekligen feelgood-genrens nya okrönta drottning! Nu är hon aktuell med en ny pärla där vi åter får besöka den lilla ön i havet.

Amanda Svensson – Ett system så magnifikt att det bländar
Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Agnes Lidbeck – Gå förlorad
Agnes Lidbeck undersöker livets små sanningar och stora lögner, avståndet mellan att vilja vara och att kunna bli, sprängkraften i våra känslomässiga reaktioner och våra rationella förklaringar till varför vi inte kunde mer än vad vi klarade av.

Anna Jansson – Mitt hjärta är ditt
Anna Jansson binder ihop det bästa av gotländsk miljö och spännande deckarhistoria, så gör dig redo för en ny pulshöjande berättelse med Maria Wern i huvudrollen.

Lee Child – Berättelser om Jack Reacher
Tolv spännande historier i en adrenalinfylld samling. Den ultimata Jack Reacher-upplevelsen.

Virginie Despentes – Vernon Subutex 2
Vernon Subutex-trilogin är en rasande dynamisk satir över det moderna Frankrike. Bokserien har jämförts med såväl Rabelais och Balzac som Houellebecq.

Britta Röstlund – Där solen går upp i väster
Britta Röstlunds andra roman handlar om ett dödsfall, men det är ingen kriminalroman. Snarare ställer den frågor om vem som är frisk och vem som är galen. Om förutfattade meningar, tro, rädsla, mänsklighet, om att skapa sin egen verklighet.

Daniel Cole – Marionetten
Arton månader har gått sedan de bestialiska trasdockemorden, men ärren finns kvar. Nya mord börjar dyka upp, det första i USA, och man vill koppla dem till trasdockemorden. Ordet BETE är inkarvat på ett av offrens bröst. Ordet MARIONETT på ett annat. Och medan morden och brutaliteten ökar i omfång på båda sidor av Atlanten försöker Baxter och hennes team hjälplöst komma ikapp.

Dani Atkins – All denna kärlek
Sophie Winter lever i självvald isolering. En familjetragedi har fått henne att för länge sedan sluta tro på att drömmar kan slå in. En natt bryter en brand ut i lägenheten under hennes och Ben, en förbipasserande, hjälper henne att ta sig ut. Han erbjuder även henne en bostad när hennes renoveras. Sophie blir alltmer fäst vid Ben, men något gnager i henne. Vad är det för grupp människor Ben omger sig med? Och hur passar hon in i bilden?

Karel Capek – Salamanderkriget
Karel Capeks Salamanderkriget från 1935 är en munter och burlesk men också mörk satir om kolonialism, fascism, segregation, konsumtionshets och överproduktion. Träffande i sin samtid, men också otäckt aktuell för oss.

Kjell Espmark – Kvällens frihet
Kjell Espmark är en av Sveriges främsta diktare och har tilldelats flera prestigefyllda svenska och internationella pris.

 

Fakta och sakprosa

James Baldwin – Nästa gång elden
Författaren bakom bioaktuella If Beale Street Could Talk. Nästa gång elden togs emot som en omistlig uppgörelse redan när den första gången publicerades 1963. James Baldwins unika förmåga att skriva med lika mycket vrede som ömhet avtäckte här rasismens öppna och dolda mekanismer, och visade på hur förtrycket bygger ett maktfullkomligt system där somliga räknas som förlorare och somliga ger sig själva rätten att utplåna alla andra.

Paul Kühlhorn & Eva Liljefors – Friterat
Nu ger Paul och Eva ut en bok späckad med recept på friterat. Du får reda på hur du bäst friterar klassiker som pommes frites, chicken nuggets, lökringar och munkar, men också mer ovanliga råvaror som ostron och avokado.

Fernando di Luca – Mitt medelhavskök
Varför är den goda Medelhavsmaten så bra för oss? För att ta reda på detta bjuder Fernando di Luca in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, till ett samtal.

Peter Englander – Trädgårdens glasade rum
Med stor entusiasm, mängder av inspirerande idéer och gedigen kunskap visar Peter Englander hur vi kan sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus på ett sätt som passar just oss - ett sätt som inte bara får växterna att trivas utan som också får oss människor att frodas.

Dan Rosenholm – Trädgårdshandbok för hopplösa lägen
Med lång erfarenhet av trädgårdsodling visar Dan Rosenholm hur man skapar en härlig oas på de mest hopplösa lägen. Han hämtar kunskap och erfarenhet från de som levt och verkligen lyckats med odling i miljöer som på olika sätt är utmanande.

Kaja Nordengen – Träna din hjärna
Tidigare trodde man att hjärnan bara var formbar hos barn men nu vet man att den kan påverkas av träning livet ut. Delar av hjärnan kan öka i storlek om de tränas, och också krympa om vi inte använder dem tillräckligt. Det är alltså aldrig för sent att träna sin hjärna!

Helga Johnsson Wennerdal & Clara Zelleroth – Må bra som förälder
Hur tar man hand om sig själv efter månader med otillräcklig sömn? Hur orkar man med att vara en bra förälder till en treåring som trotsar? Hur förlåter man sig själv när man inte orkar som man borde? Och vad är ens en ”bra” förälder?

Yulia Van Doren – Kristaller
Allt fler strävar efter att hitta balansen mellan det yttre och inre. När selfcare blivit det ”nya svarta” har även kristallerna tagit en allt större plats i våra flöden, i inredning och inom modevärlden.