Feelgoodfenomenet Marita Conlon-McKenna

Den irländska författaren gör stor succé på ljudbokstjänsterna – med varma böcker som Kockskola för ensamma hjärtan.

måndag 04 mars 2019

Marita Conlon-McKenna är en av de mest populära författarna på ljudbokstjänsterna. Flera av hennes böcker ligger högt på topplistan hos till exempel Storytel.

– Marita har många strängar på sin lyra, berättar hennes svenska förläggare Gunilla Sondell. Hon har skrivit ett antal feelgoodromaner som alla har en kvinna i huvudrollen och denna kvinna löser då något knivigt problem i sitt eget liv.

Vad sticker ut i Marita Conlon-McKennas berättelser?

– Marita gör som många andra irländska författare, Maeve Binchy till exempel, hon väjer inte för svåra situationer i sina romaner: Molly blir hastigt änka och har inte att råd att bo kvar i sitt hus, Ellie ärver en hattaffär, ska hon ta vid eller sälja, Alice är nyskild och behöver hitta en försörjning så hon öppnar en kockskola i hemmet. I den senaste romanen, En alldeles särskild dag, är det unge Erin som vill ta reda på sitt ursprung och söka upp sin biologiska mor.

Vad i hennes böcker tror du det är som så många tycker om?

– Familjen står alltid i centrum och det är alltid mycket mat och dryck och trevliga famljesammankomster i hennes böcker. Marita är precis som sina böcker, hon är pratsam och vänlig och full av värme och humor. Precis som så många andra trevliga irländare!

Här hittar du Marita Conlon-McKennas böcker på Storytel.

169 kr Bok - Danskt band
Utgiven: januari 2019
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.