Boken om Fingerprint nominerad till Guldspaden

Patricia Hedelius granskande reportagebok Girighetens tid är en hårresande berättelse om dubbelspel och klammeri med rättvisan.

torsdag 07 mars 2019

Patricia Hedelius bok Girighetens tid handlar om bolaget Fingerprint och en värld som drivs av girighet och där inte ens Ekobrottsmyndigheten går fri från misstankar. Boken är en inträngande skildring av finansbranschen, en värld där gråzoner utnyttjas maximalt för egen vinning. En värld där inte ens Ekobrottsmyndigheten, som ansvarar för att utreda företagen på spelplanen, går fri från misstankar.

Nu har Girighetens tid chans att få det prestigefyllda journalistpriset Guldspaden som delas ut av Föreningen grävande journalister.

Priset delas ut 6 april.

— Det är ett fantastiskt spännande arbete att ta sig in bakom kulisserna i ett skandalomsusat bolag som Fingerprint och jag föll för utmaningen att locka läsare att följa med på resan, berättar Patricia Hedelius om arbetet med boken. I första hand har jag skrivit en bok på det klassiska temat om människor och vad som händer dem när pengar och makt gör intåg i deras liv. Dubbelspel, hemliga planer på palatskupper och klammeri med rättvisan är bara några ingredienser i den här berättelsen.

Läs en intervju med Patricia Hedelius och ett utdrag ur boken här!

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.