Foto: Leif Hansen

Ny serie från Anna Jansson: ”Jag var inte ensam”

Dotter saknad är den första delen i deckardrottningens nya serie Bergslagens blå.

fredag 23 augusti 2019

Efter tjugo år byter spänningsmästaren Anna Jansson spelplats – den nya serien utspelar sig i Bergslagen, en helt annan miljö än det soliga Gotland som Anna Jansson parallellt skildrar i serien om Maria Wern.

Nu finns Dotter saknad, den första boken i den nya serien Bergslagens blå, i butik. Här möter vi en arbetsgrupp som håller till i tornrummet hos polisen i Örebro och som tillsatts för att utreda olösta fall.

Dotter saknad är en laddad spänningsroman som målar upp en förälders värsta mardröm.

– I många år har jag sökt efter det perfekta torpet där jag kan sitta och skriva, berättar Anna Jansson. Det ska ligga vid vattnet och ha vedspis och kakelugn. Jag har vandrat genom skog och ängar, i berg och utmed sjöar här i Bergslagen. Med stigande förvåning märkte jag snart att jag inte var ensam. Någon gick vid min sida och började berätta historien om ett märkligt försvinnande.

Mannen är kriminalinspektör och heter Kristoffer Bark. Han pekar ut den plats vid Hjälmaren där hans dotter försvann från sin möhippa en stormig natt i en liten eka. I fem år har han förtvivlat försökt förstå vad som hände och varför man inte hittat kroppen.

– Jag kände att jag måste hjälpa honom i sökandet innan han går under.

Tre år efter händelserna vid Hjälmaren försvinner en ung sjuksköterska från samma plats. Kristoffer Bark utreder fallet. Sköterskan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Välkomna till en värld där vad som helst kan hända. Den du har att förlita dig på är Kristoffer Bark. Håll dig tätt bakom.

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Engdahl
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.