Foto: Kulturhuset Stadsteatern

Nuckan blir pjäs på Kulturhuset Stadsteatern

Föreställningen, som baseras på Malin Lindroths uppmärksammade bok, har premiär i höst med Katarina Ewerlöf på scen.

onsdag 10 april 2019

Malin Lindroth fick stor uppmärksamhet för sin kritikerrosade bok Nuckan våren 2018. Nu omvandlat sina erfarenheter till teater i regi av Frida Röhl och med Katarina Ewerlöf i rollen som Nuckan. Premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i höst.

– Vi lever i en tid där det börjar bli möjligt att bryta tystnader som har format och beskurit, inte minst kvinnors liv i långa tider, berättade Malin Lindroth för oss när boken gavs ut. Skamord som flata, bög, funkis, tant och bitch är redan reclaimade. Nu tycker jag att det är nuckans tur. Att stå i hennes skor, på hennes position, är att utmana mycket av det vi tar för givet om kärlek, makt och relationer. På så vis kan den moderna nuckan bli civilisationskritiker.

Malin Lindroth vill reclaima ordet nucka. Ta tillbaka det fulaste namnet och tvätta skammen ur det. Detta är ett befrielseprojekt, ett ifrågasättande av de normer som vi fortfarande är så knutna till och kanske blinda inför och ett beredande av plats för den större berättelsen om kärlek, makt och relationer.

Nuckan har premiär på Kulturhuset Stadsteatern den 7 december och biljetterna finns ute nu.

180 kr Bok - Danskt band
Utgiven: maj 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Malin Lindroth
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.