Beroendeframkallande slukarläsning

Vem är egentligen pojken som dyker upp i den lilla norska byn – och vad krävs för att upprätthålla en fasad som långsamt börjar rämna? Den oönskade är vårens bästa spänningsdebut.

onsdag 15 maj 2019

Alex Dahls thrillerdebut är tät slukarläsning som är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Den oönskade hyllas redan av kritiker. BTJ skriver att boken är ”en välskriven, mycket tät och spännande psykologisk spänningsroman med många bottnar och frågeställningar. Allt är inte vad det ser ut att vara.”

Cecilia lever ett lugnt liv i den lilla norska byn Sandefjord. Hon är gift med sin barndomskärlek Johan och de bor i ett vackert hus med två små döttrar. När en liten pojke, Tobias, hamnar i Cecilias familj som tillfälligt fosterbarn, störs hennes välordnade liv. Hon har inte tid med ytterligare ett barn, men Johan insisterar på att de ska göra "det rätta". Pojken vet inte vilka som är hans föräldrar, det enda han vet är att han har tagits om hand av ett par missbrukare de senaste åren.

Några dagar efter hans ankomst upptäcks kvinnan i missbrukarparet, svenska Anni, död i hamnen. Vem är pojken och hur har han hamnat i lilla Sandefjord? Det visar sig snart att Cecilia vet mer än hon först gett sken av. Och pojken verkar veta något om Cecilia. Samtidigt som Cecilia med näbbar och klor försöker upprätthålla sin fasad avslöjas hemlighet efter hemlighet och allting börjar sakta rämna.

Den oönskade är beroendeframkallande slukarläsning för alla som älskar relationsthrillers och psykologiska spänningsromaner.

”Måste-läsning för de som inte kan motstå thrillers fulla av oförutsägbara vändningar”, skriver Saturday Reader.

227 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Louise Peterhoff
Utgiven: maj 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.