Foto: Claes Gabrielson

Maja Hagerman får stipendium till Jan Fridegårds minne

Maja Hagerman har liksom Jan Fridegård intresserat sig för forntiden och sociala strukturer i samhället under olika tidsepoker och levandegjort detta för en bred läsekrets.

torsdag 23 maj 2019

Stipendium till Jan Fridegårds minne 2019 om 100 000 kronor tilldelas Maja Hagerman för hennes unika förmåga att lyfta fram historiska skeenden och miljöer som hon låter speglas i nutiden med sikte på framtiden. Maja Hagerman har liksom Jan Fridegård intresserat sig för forntiden och sociala strukturer i samhället under olika tidsepoker och levandegjort detta för en bred läsekrets.

Hennes senaste bok, Trådarna i väven, är en essäbok om kulturarv i Sverige. Maja Hagerman har skrivit flera prisbelönta fackböcker om svensk historia och är hedersdoktor vid Uppsala universitet och konstnärlig lektor i Bildproduktion vid Högskolan Dalarna. Hon levandegör liksom Jan Fridegård svunna tiders människor.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.