Sommarens alla pocketnyheter

Datum

5 Juni 2019

Sommaren är i antågande och vi hjälper dig att planera semesterläsningen! Oavsett om det är 11 grader och regn eller gassande sol finns det alltid en ursäkt för att slå sig ned med en bra bok. Vädret kan vi inte rå över, men när det kommer till att tillhandahålla bra böcker - kan du lita på oss. Här är Norstedts och Massolits pocketnyheter för juni och juli. Romaner, feelgood, spänning och fakta, här finns något för alla. Böckerna finns i butik nu om inget annat anges.

 

Romaner

Totalskada av Helena von Zweigbergk: Helena von Zweigbergks Totalskada finns äntligen i pocket. Vad händer med en relation när allt man äger och har försvinner, vilka är man då? Helena von Zweigbergks kritikerhyllade roman Totalskada finns äntligen i pocket! ”Helena von Zweigbergk fångar stora ämnen och visar, till viss del trösterikt och till stor del förträffligt, att livet aldrig är enkelt, och att kärleken – ibland – kan vinna”, skrev Svenska Dagbladets kritiker om boken.

Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund: Linda ska äntligen lämna sitt jobb i Stockholm för ett jobb och ett nytt liv i London. Men i sista stund dras jobberbjudandet tillbaka och panikslagen står Linda utan varken jobb eller en plan. Vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan : Feelgoodfenomenet Jenny Colgan har sålt över 700 000 böcker bara i Sverige! Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet.

En otippad kärlekshistoria av Anna Jansson: Samtidigt som frisörskan Angelika Lagermark på Salong D Amour hjälper sina kunder att hitta kärleker knakar hennes egen relation allt mer i fogarna. Stanna eller gå? Det är den eviga frågan. En otippad kärlekshistoria är en bok om när mattan rycks undan och om att hitta fotfästet i tillvaron igen när den helt har ställts på ända. Det är den fjärde och fristående delen i Anna Janssons charmiga och varma serie om Ödesgudinnan Angelika.

Plågsam kärlek av Elena Ferrante: Delias mamma Amalia drunknar på hennes födelsedag För att ordna med begravnignen tvingas Delia resa tillbaka till sin barndoms kvarter i Neapel. Vad var det som hände Amalia egentligen? Vem var tillsammans med henne samma natt som hon dog?

Frank, kärleken och skivbutiken av Rachel Joyce : Året är 1988, Thatcher och punken regerar England. På Unity Street i en liten engelsk industristad ligger Franks skivbutik. En dag när han spelat Vivaldis De fyra årstiderna för en kund kliver en ung kvinna i ärtgrön kappa in i butiken. Vem är denna mystiska unga dam? Det visar sig att hon heter Ilse Brauchmann och efter några veckor är hon tillbaka för att suga i sig Franks encyklopediska musikkunskaper. Frågan är om Frank förmår uppbåda allt det mod han saknar för att hitta sin Ilse. Kan musiken föra dem samman som den en gång gjorde? Släpps 13 juni.

Olycksbarnet av Malou von Sivers : Andra delen av Malou von Sivers personliga familjekrönika. Det har hunnit bli det glada tjugotalet och ute i världen finns en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet. Men villan i Äppelviken är full av sorg. Axel Silversjös älskade hustru har dött i barnsäng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han som är orsaken till att idyllen slagits sönder. Vi får följa Edwins uppväxt under trettio- och fyrtio­talet. Världen går från rus till oro och krigets skugga brer ut sig. Släpps 5 juli.

Främlingen av Stefan Hertmans: Det är Europa runt 1070 e.kr. Vidgis är en ung normandisk kvinna. David är jude. Deras kärlek är förbjuden och deras flykt farlig. Främlingen är stark kärlekshistoria mellan en kristen flicka och en judisk pojke i en tid av religiösa oroligheter. Intoleransen är på väg att skapa kaos i hela Europa med omnejd samtidigt som människor i sin vardag, både i kristna och muslimska länder, lever sida vid sida i samförstånd. Historien upprepar sig. Släpps 11 juli.

 

Spänning

Kallbrand av Cilla & Rolf Björlind: I ett villaområde utanför Stockholm sprängs en familj ihjäl i sin bil. Olivia Rönning på Rikskrim får uppdraget att utreda fallet. Utredningen drar ner henne i en värld av sexuella övergrepp och ett nät av män som gör vad som helst för att behålla sin makt. I Cilla och Rolf Börjlinds femte roman utgörs den röda tråden av ondskan som ruttenheten framkallar vid övergrepp, terrordåd, #metoo och pedofili.

Ögonvittnet av Anna Bågstam: Ett brutalt mord har begåtts i pittoreska fiskeläget Lerviken vid Öresund. En kvinna har avrättats och fått sina ögonlock upptejpade. Mordet sker dagen efter att Harriet Vesterberg flyttat in i sin pappas hus, ett stenkast från brottsplatsen. Plötsligt är Lerviken långt från den idyll där hon tillbringade sin barndoms somrar. Ögonvittnet är en tempofylld och spännande deckare som utspelar sig i Öresundstrakten, med en smart, rolig och ofullkomlig hjältinna som huvudperson.

Nattskiftet av Michael Conelly: Som lovande ung polis såg det ut som om Renée Ballard skulle kunna göra en spikrak karriär inom LAPD. Men när hon anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon, och tvingas nu ta det otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. De brott hon tar hand om måste hon oftast överlämna till kriminalarna som jobbar dag. Men efter en rad brutala våldsbrott mot unga kvinnor bestämmer sig Ballard för att, mot uttryckliga order, utreda brottsfallen på egen hand, och tvingas samtidigt att konfrontera sina egna demoner.

Det straff hon förtjänar, Denna dödens kropp, En lögn att lita på och En ond liten handling av Elizabeth George: Pocketsläpp i kvadrat! Elizabeth George är den psykologiska spänningsromanens okrönta drottning. Hennes romaner om New Scotland Yard-inspektörerna Thomas Lynley och Barbara Havers har belönats med en mängd internationella priser och även filmatiserats för TV av brittiska BBC. Det straff hon förtjänar släpps 5 juli, övriga släpps 11 juli.

Hon som inte vet av Karen Cleveland : CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag är att avslöja ryska spionceller i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel. Ett par klick senare är allt som betyder något för henne hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn hotade. Vivian har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Hon slits mellanplikttrogenhet och förräderi, kärlek och misstänksamhet. Vem kan hon lita på?

 

Fakta och sakprosa

Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen av Magnus Uggla: En öppenhjärtig, drastisk och rapp berättelse om en ung man vars rastlöshet både sätter krokben för honom och ständigt driver honom framåt trots nya motgångar. Magnus Uggla är en av Sveriges största artister. Det här är en memoarbok som tar sin utgångspunkt i hans beslut att göra en ADHD-utredning. Samtalen med psykologen tvingar honom att berätta och gå tillbaka till uppväxtåren, familjerelationerna och den tidiga önskan om att bli berömd, slå igenom som musikartist. Släpps 13 juni.

Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus av Fredrik Apollo Asplund : En pojke drömmer om att dansa men där han växer upp i de värmländska skogarna tar man hand om gården och rättar in sig. Men så en dag får en danslärare syn på honom när han dansar som i filmen Flashdance och det osannolika inträffar. Några år senare leder vägarna honom till New York och han gör succé på vogueklubbarna i New York, bjuds på fina fester och lever livet som en stjärna. Hjulen snurrar allt snabbare, det är öppet dygnet runt, droger, alkohol och dans, dans, dans. Kanske kan det bara sluta på ett sätt: i katastrof. Släpps 11 juli.

Så lärde jag mig att älska min kropp av Linda Marie Nilsson: När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal. Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Hjärnan är stjärnan av Kaja Nordengren: Hjärnan är stjärnan inviger dig i hemligheterna kring vårt mest otroliga organ. Läkaren och hjärnforskaren Kaja Nordengen tar oss med på en spännande resa genom hjärnans olika rum: Vi får göra nedslag i hjärnforskningens resa under 1900-talet, ta del av fascinerande levnadsöden som fört forskningen framåt, och får gott om vardagsnära exempel som gör all fakta lätt att ta till sig, trots sin komplexitet och vetenskaplighet. Släpps 13 juni.