Från klimatångest till handlingskraft

Boken Gör skillnad! visar att ett liv med skärpta klimatglasögon är hållbart på fler sätt än ett.

fredag 06 september 2019

Klimatfrågan är den avgörande frågan för vår tid, och för tiden framför oss. Gör skillnad! tar den på största allvar men tror också att varje val som individen gör spelar roll. Den här boken visar att ett liv med skärpta klimatglasögon är hållbart på fler sätt än ett. När vissa dörrar stängs öppnas helt nya möjligheter.

8 oktober 2018, samma dag som FN släppte den klimatrapport som slog fast att vi behöver fördubbla ansträngningarna för att nå 1,5-gradersmålet, bildade Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh Klimatklubben. Målet var att omvandla den utbredda klimatångesten till engagemang.

Samma sak vill de göra med boken Gör skillnad!, som med hjälp av experter, hårda siffror och inspiration visar hur man steg för steg kan leva ett mer hållbart liv. Den utgår från individens perspektiv (varje läsare ska kunna sätta egna klimatmål) men visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt och politisk påtryckning. Här finns bland annat kapitel om mat, boende, transporter, kläder, jobb och barn, och varje läsare kan hitta sin startposition och se vilka steg som gör störst skillnad.

– Den här boken är för dig som vill hålla klimatångesten i schack, och för att ta de första, viktiga stegen mot ett klimatsmart liv. Ja, en handbok helt enkelt. Det är också boken för dig som kommit en bit på din resa och vill fortsätta. Förändra dig själv och andra. Ta nästa steg. Och nästa. Levla upp klimatmedvetenheten, ställ in skärpan och se världen, samhället och din egen bakgård lite klarare.

De tre författarna har alla tre ett tydligt hållbarhetsperspektiv i sina verksamheter, men tar också hjälp av såväl forskare som andra inspiratörer, som redan tagit avgörande steg mot ett mer klimatneutralt liv. Siffror, resonemang och jämförelser mixas upp med kreativa lösningar, checklistor och tankeväckande möten.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Jonsson
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.