Lotte Möllers bok om bin är Årets trädgårdsbok 2019

Författarens bok Bin och människor beskriver livets gång i kupan och bland biodlare.

torsdag 26 september 2019

Lotte Möllers fascinerande bok Bin och människor är Årets trädgårdsbok 2019! Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok instiftades 2003 för att lyfta fram trädgårdslitteratur av god kvalité. Det är bokförlag som väljer ut titlar ur sin utgivning och skickar in dem för bedömning till Gartnersällskapets fackmannajuryn. 

Juryns motivering lyder: ”Vi har begåvats med en humanistisk och pedagogisk bok om varför våra trädgårdar, världen och vi som befolkar den behöver bina. Biskötare blir vi bara om vi lär oss att respektera bina. Kunskap om hur hittar du i denna vackra klokbok! Följ bina under odlingsväxtåret och genom kulturhistorien. Det är en ynnest att få lära oss av gårdagen och flyga med bina in i framtiden. Följ bokens råd – ta hjälp av Lotte Möllers erfarenhet och be binas skyddshelgon Sankt Ambrosius om beskydd – så hjälps vi åt att göra en perenn miljöinsats för jordklotet!”

Lotte Möller berättar i sin bok Bin och människor vad man under historien ansett att vi människor kan lära av bina och skildrar bland annat den upphetsade debatten på 1700-talet om huruvida det är en drottning eller en kung som styr bisamhället. Hon beskriver livets gång i kupan och bland biodlare, bin i religion och revolution och den ädla konsten att känna skillnad på olika sorters honung. Vi får också följa grannkonflikter och bisvärmar som spårar ur.

239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.