Foto: Vittore Buzzi

Se hyllade Lisa Halliday på Internationell författarscen till specialpris

Den amerikanska författaren står för en av senare års mest hyllade debutromaner – Asymmetri som äntligen finns på svenska.

tisdag 15 oktober 2019

Möt den amerikanska författaren, Lisa Halliday, född i Massachusetts och numera bosatt i Milano med sin brittiske make och deras lilla dotter. Asymmetri är hennes debutroman som har fått ett översvallande kritikermottagande i såväl USA som i Storbritannien. Hans Olav Brenner är en norsk kulturjournalist och programledare.

So, Miss Alice, are you game? Frågan ställs av en man i sjuttioårsåldern som slagit sig ner på en parkbänk på Manhattan och börjat samtala med en ung kvinna som läser en bok. Det är i New York och den unga förlagsassistenten Alice inleder en romans med den världsberömda, och mycket äldre, författaren Ezra Blazer. Det är tidigt på det nya millenniet, med USA:s krig mot Irak som fond och där åren som går markeras av de nobelpris Ezra Blazer inte tilldelas. På Heathrow blir irakisk-amerikanska ekonomiprofessorn Amar, som är på väg till Kurdistan, kvarhållen över helgen. Vad har de här personerna med varandra att göra, och hur korsas deras vägar?

Lisa Hallidays kritikerhyllade debutroman är en undersökning av maktförhållanden, ojämlikhet, oskuld och erfarenhet, strävan och berömmelse, om västvärlden och Mellanöstern, talang och tur.

Samtalet görs i samarbete med Norstedts. Asymmetri är översatt av Eva Åsefeldt.

När: 22 oktober kl. 19.00 Var: Under Fontänen, Sergels Torg

Boka till kampanjpris 95 kr så här:
Klicka på www.kulturhusetstadsteatern.se/kampanj Uppge koden LISHAL och följ instruktionerna. Boka senast 20/10. Erbjudandet gäller i mån av plats. Rullstolsplats bokas via kundtjänst på 08-506 20 200

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.