Foto: Laura Hanifin

Hyllad fantasyserie av N.K. Jemisin nu i svensk översättning

”Dessa böcker är en gåva till hela vår kultur”, skriver The Guardian om trilogin Den söndrade jorden.

måndag 04 november 2019

N.K. Jemisin blev historisk när hon förra året blev den första författaren någonsin att vinna en Hugo Award, det mest prestigefyllda priset inom sci-fi-och fantasyvärlden, för tredje året i rad.

Även om Jemisins tidigt var känd inom sci-fi- och fantasykretsar så fick hon sitt stora genombrott med trilogin Den söndrade jorden som nu översätts till svenska. Det är en romanserie som passar även de som inte är hängivna sci-fi- och fantasy-fans. Samtliga delar i trilogin har tilldelats en Hugo Award för bästa roman, ett pris som tidigare delats ut till författare såsom Neil Gaiman och J.K. Rowling.

Boken Den femte årstiden inleder trilogin om en värld där jorden endast består av en kontinent vid namn Stillheten. Det är dock ett motsägelsefullt namn för denna plats som präglas av återkommande skalv och jordbävningar. Ibland går jorden in i en period då vulkaniska, seismiska, atmosfäriska och geomagnetiska krafter antar förödande proportioner. Dessa perioder kan pågå under flera år och kallas för en Femte Årstid. Nu har denna årstid börjat och invånarna på världens enda kontinent är vana vid katastrof, där makten över jorden utövas som ett vapen. Historien om den söndrade jorden inleds med svek och gamla sår som öppnas upp igen.

Den söndrade jorden-trilogin är riktiga bladvändare som ställer de stora frågorna om vår tid, om identitet och rättvisa, om jordens undergång och hur vi ska kunna överleva tillsammans.

”Dessa böcker är en gåva till hela vår kultur” – The Guardian

”2000-talstrilogin som förändrat spelreglerna för fantasy” – New York Times

229 kr Bok - Danskt band
Utgiven: november 2019
219 kr Bok - Danskt band
Utgiven: november 2019
219 kr Bok - Danskt band
Utgiven: november 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.