Det lilla extra – för både vardag och högtider

Sofia Woods bok Chez Wood handlar om det dukade bordet och om måltidens betydelse: som energigivare, som mötesplats, som kärlekshandling.

fredag 08 november 2019

Sofia Wood har en bakgrund som kommunikatör inom mode-, konst- och designbranschen. Hon har också ett brinnande matintresse, för henne är det kring maten allting egentligen kretsar.

Med boken Chez Wood vill hon upphöja våra vardagliga och högtidliga stunder och göra dem vackrare och varmare. Boken står på tre ben - vardagen, festen och vilan - och tar ett helhetsgrepp om dem alla. Här hittas de oemotståndliga recepten, det dukade bordet och tankar om måltidens betydelse: som energigivare, som mötesplats, som kärlekshandling.

Ett ledord är omsorg, och den kan visas i såväl vardagsmiddagar med tre ingredienser och festliga högtider med extra allt, som i stunder av paus och återhämtning. Måltiderna kan hjälpa oss att mötas, fira och varva ner, och Sofia Wood visar hur hon gör för att lyfta varje stund vid matbordet.

Allt Sofia Wood gör tar hon sig an med estetisk fingertoppskänsla, omtanke och medvetenhet. Recepten i Chez Wood är enkla men raffinerade, sinnliga och anpassningsbara. Det handlar om omsorg om råvaror och detaljer mer än komplicerade moment. Allting bottnar i hållbarhet - på flera olika plan - och en tro på att detaljerna gör hela skillnaden.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.