Nya ljudböcker hos Storytel – fakta, memoarer och biografier – november 2019

Datum

22 November 2019

Letar du nya ljudböcker om fascinerande livsöden, spännande fakta om djur, människan och klimatet? Eller de bästa böckerna om hälsa och välbefinnande? Då behöver du inte leta längre – här är hela listan över de senaste ljudböckerna från november och december 2019.

Alla böcker finns ute nu hos Storytel och de andra ljudtjänsterna – om inget annat anges.

Här hittar du våra senaste skönlitterära ljudböcker!

 

Djur, natur och klimatet

Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft av Johanna Nilsson, Emma Sundh och Maria Soxbo
Med hjälp av experter, hårda siffror och inspiration visar kvinnorna som startade Klimatklubben hur man steg för steg kan leva ett mer hållbart liv. Den utgår från individens perspektiv visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt och politisk påtryckning. Här finns bland annat kapitel om mat, boende, transporter, kläder, jobb och barn, och varje läsare kan hitta sin startposition och se vilka steg som gör störst skillnad.

Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben
Skogsvaktare Peter Wohlleben berättar fascinerande om oväntade och extraordinära förmågor hos träden. Den som läser Trädens hemliga liv kommer att gå ut i naturen med helt nya kunskaper och ögon. På ett lättillgängligt sätt visar Peter Wohlleben vägen.

Djurens gåtfulla liv av Peter Wohlleben
Omtänksamhet, kärlek, empati och sorg - är det inte bara vi människor som har den typen av känslor? Nej, säger Peter Wohlleben, den passionerade skogvaktaren. I sin nya bok förmedlar han fascinerande fakta om djuren och deras känsloliv, som många tidigare har trott inte existerar.

Hälsa och välbefinnande

Känslosmart: Konsten att leva av Maria-Pia Gottberg och Anna Eriksson Skarin
En oförmåga att handskas med känslor kan leda till konflikträdsla, dåligt självförtroende och såväl psykisk som fysisk ohälsa. Men trots att det finns mycket kunskap om att känslorna påverkar alla delar av livet, får de flesta av oss väldigt lite utbildning i ämnet under uppväxten. I den här boken får läsaren en chans att täppa till kunskapsluckorna, och får med sig många bra redskap för att hantera känslor.

Lev mer, tänk mindre: Bli fri från nedstämdhet och depression med metakognitiv terapi av Pia Callesen
Lev mer, tänk mindre visar hur du med hjälp av metoden metakognitiv terapi (MCT) kan bli fri från depression och nedstämdhet. Vi har vant oss vid att tackla en kris genom att bearbeta den, tänka och analysera - men det är enligt behandlingsformen fel väg att gå. I stället bör vi låta saker passera och metakognitiv terapi lär oss hur.

Livet med Lif av Camilla Lif 
Hur kommer det sig att vi har nära till känslor som avundsjuka och skam, men så svårt att känna tacksamhet? Är det alltid bra att förlåta? Varför är det så svårt att prata om döden? Och hur står det till med tacksamheten egentligen? I denna serie tar prästen Camilla Lif upp några av de ämnen och känslor som är centrala för oss människor. Perfekt sällskap för promenaden eller en regnig kväll hemma i soffan!

Stark genom klimakteriet av Monika Björn
Stark genom klimakteriet är en inspirationsbok för aktiva kvinnor som vill ta makten över sin egen hälsa. En positiv bok som visar att det finns hopp - och att det finns många saker man själv kan göra för att må bättre under en för många tuff tid i livet.

Att vinna över ensamheten: psykologens bästa råd av Anna Bennich 
Anna Bennich, leg psykolog och leg psykoterapeut, möter många människor som kämpar med olika former av ensamhet. Här beskriver hon tillståndets olika uttryck, orsaker och effekter. Hon lyfter fram den senaste forskningen om relationernas betydelse för vår hälsa och ger handfasta tips och strategier för hur vi kan öka och fördjupa relationerna i våra liv. Hon lyfter även frågan om allas vårt gemensamma ansvar för att se och finnas till för varandra. Släpps 22 december.

Stor magi av Elizabeth Gilbert
Med djup empati och strålande generositet erbjuder Elizabeth Gilbert storartade insikter om inspirationens mystiska natur. Hon visar oss hur vi griper oss an det vi älskar mest och hur vi hanterar våra största rädslor. Hon diskuterar de attityder, tillvägagångssätt och vanor vi behöver för att kunna leva vårt liv på det mest kreativa sättet.

Skäl att fortsätta leva av Matt Haig
Vid 24 års ålder rasade Matt Haigs värld samman då han drabbades av en svår depression med ångest och självmordstankar. Detta är historien om hur han tog sig igenom krisen och lärde sig att leva igen. Genom att ärligt och insiktsfullt berätta om sina egna erfarenheter och vad som gav honom livslusten tillbaka ger författaren inspiration och hopp till alla som kämpar mot mörkret.

Döden gav mig livet av Anita Moorjani
Här berättar Anita om sin barndom i Hongkong och om sinasvårigheter med att komma ut i arbetslivet och att hitta äkta kärlek, och hon beskriver också hur hon hamnade i den sjukhussäng där hon trotsade all medicinsk kunskap.

 

Samhälle och debatt

När folkmordet kom till Sverige av Thomas Bodström
Under tre månader 1994 dödades 800 000 människor i ett folkmord i Rwanda, en av de värsta händelserna vår moderna historia. I När folkmordet kom till Sverige diskuterar Bodström inträngande huruvida hans klient är skyldig till folkmord eller om detta är ett av de största justitiemorden i Sveriges historia.

Insidan av Sara Recabarren
Insidan handlar om fyra kvinnor, som gått med i Sverigedemokraterna, och deras upplevelser av verkligheten i ett mansdominerat parti som vuxit sig starkt samtidigt som världen plågats av finanskris, islamism, terrorism och flyktingkris. Julia Kronlid, Kristina Winberg, Maddelen Larsson och kvinnan som kallas för Lena har intervjuats i ett halvår och i boken skildras scener ur deras liv.

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren 
Finns det en annan kristen historia än den vi är vana vid? Gunilla Thorgren har gjort en högst personlig idéhistorisk resa från antiken och Bibeln till Martin Luther. Här berättas om en kvinnornas kristendom som ofta var en annan än påvens och biskoparnas.

Ett stulet liv av Jaycee Dugard
Det här är berättelsen om Jaycee Lee Dugard som kidnappades på väg till skolbussen i juni 1991 då hon var elva år gammal. I arton år hölls hon fången på paret Garridos bakgård nästan mitt framför näsan på de som utredde hennes försvinnande och inte långt ifrån sitt hem.

Memoar och biografi

Ninas resa av Lena Einhorn
Nina Einhorn hade just fått diagnosen cancer. Plötsligt blev det bråttom. Den historia Lena hört i hela sitt liv om sin mor Ninas krigsupplevelser, som en av endast några hundra som genomlevde hela Warszawagettot och överlevde den, måste nu berättas.

Jag vill ju vara fri av Annika Persson
Lena Nyman är en av de största skådespelarna och artisterna den svenska teater- och filmscenen haft och Jag vill ju vara fri är den första fullständiga levnadsteckningen över henne. Tack vare ett unikt och rikt källmaterial i form av efterlämnade brev, dagböcker, bilder och memoarutkast tecknar kulturjournalisten Annika Persson ett levande och personligt porträtt av denna sammansatta scenkonstnär och människa.

Denna dagen, ett liv av Jens Andersen
Den första nordiska Astrid Lindgren-biografin på fyrtio år bygger på en mängd okända och aldrig tidigare publicerade brev, dagböcker och fotografier, samt på samtal med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman, som på nära håll följde sin berömda mors karriär och kluvenhet inför berömmelse, rikedom, ensamhet, makt - och män.

Barndom av Jan Myrdal
Denna skildring av författarens första år slog ned som en bomb i folkhemmet när den kom ut 1982, inte minst tack vare Myrdals starka skildring av sina föräldrars problem med att älska sitt barn lika mycket som de älskade folket och socialdemokratin. 

En annan värld av Jan Myrdal
Detta är Myrdals andra del i sviten om sin uppväxt som de berömda föräldrarnas ”problembarn”. Året är 1938. I en hytt på M/S Kungsholm ligger en pojke och läser Tusen och en natt. Han är elva år, en månad och sexton dagar. Båten häver sig långsamt. Han vill aldrig mer återvända till det gamla landet, "nevermore". Tillsammans med sina systrar och sina föräldrar Alva och Gunnar ska han till New York.

Tolv på det trettonde av Jan Myrdal
Jan Myrdal trivs i New York, både i staden och skolan. Men på grund av att Norge och Danmark är ockuperat beslutar sig de socialdemokratiska förgrundsfigurerna som är Jans föräldrar att de måste hem till Sverige. De är inga svikare. Men Jan vill inte flytta hem. Tolv på det trettonde är den tredje och sista delen i den känsliga och effektiva självbiografiska sviten.

I skuggan av San Siro av Martin Bengtsson
Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse då han endast 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. Vad hände egentligen och hur kunde allting bli så fel? Om den här resan vill Martin berätta och för första gången får vi nu ta del av en helt vanlig svensk killes berättelse om livet i en av världens största fotbollsklubbar.