Norstedts ger ut ny roman av Elena Ferrante

Författaren bakom världssuccén Min fantastiska väninna är i höst tillbaka med en helt nyskriven berättelse.

fredag 13 december 2019

Den 1 september 2020 ger Norstedts ut Elena Ferrantes nyskrivna roman. Den hemlighetsfulla författaren slog igenom världen över med sina fyra romaner i Neapelkvartetten – romanserien om vännerna Elena och Lila och deras liv i Neapel. Den svenska titeln och bokens omslag avslöjar vi i januari!

Elena Ferrantes svenska förläggare Gunilla Sondell har läst den nya boken:

– Ferrante överraskar oss läsare på nytt genom att skapa en romanhjältinna ur en yngre generation, sysselsatt med helt andra frågeställningar och villkor för kvinnorollen än tidigare hjältinnor i Ferrantes romaner. Återigen ges prov på kvinnlig vänskap, moderskap och systerskap, speglade ur nya synvinklar. Ferrante visar sin storhet genom att förnya sig. Förhoppningsvis får vi fortsätta att ta del av Giovannas vidare öden i fler romaner!

La vita bugiarda degli adulti, som boken heter i original, gavs ut i Italien i november och har sålt över 100 000 exemplar redan den första månaden.

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.