Foto: Jeff Mermelstein

Jonathan Safran Foer till Littfest i Umeå

I vår är författaren aktuell med boken Det är vi som är klimatet – där han tacklar en av vår tids stora frågor.

onsdag 18 december 2019

Litteraturfestivalen Littfest i Umeå går i vår av stapeln 12-14 mars på temat Omställning. ”Ingen fråga är så angelägen som den om klimatnödläget, och behovet att ställa om är stort. Som litteraturfestival förmår vi inte rädda världen, men vi kan ge plats för samtal och litteratur som diskuterar, problematiserar och föreslår lösningar inför framtiden”, skriver litteraturfestivalen om vårens program.

I dag kan vi berätta att den amerikanske författaren Jonathan Safran Foer kommer till Littfest i Umeå. Han är i vår aktuell med boken Det är vi som är klimatet, där han presenterar sina tankar kring hur vi ska rädda världen. Här blandas fakta med personliga berättelser, humor och allvar, på det sätt som blivit hans kännetecken. Tidskriften The Guardian har kallat boken för “livsomvälvande”. Och den menar att det finns något vi alla kan göra.

Jonathan Safran Foer är en av världens just nu mest lästa och omskrivna författare. Han har tidigare skrivit den omtalade Äta djur, som ständigt finner nya läsare, samt de kritikerrosade romanerna Allting är upplyst, Extremt högt och otroligt nära, och Här är jag. Under Littfest samtalar han med Stefan Ingvarsson, kulturskribent och översättare.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.