Foto: Anna-Lena Ahlström

Lagercrantz har skrivit decenniets mest lyssnade ljudböcker hos Storytel

Millennium-författaren innehar såväl första- som andraplatsen på topp tio-listan över 2010-talets mest lyssnade ljudböcker.

måndag 23 december 2019

2019 lider mot sitt slut och det har blivit dags att summera höjdpunkter och göra bokslut för ett årtionde. Storytel har blickat tillbaka över åren som gått och kan nu presentera ljudboksföretagets lista över 2010-talets tio mest lyssnade böcker på svenska.

I topp på listan återfinns David Lagercrantz, som skrivit decenniets två mest lyssnade böcker, Det som inte dödar oss och Mannen som sökte sin skugga.

Som tidigare kommunicerat är det också David Lagercrantz som har författat 2019 års mest lyssnade ljudbok hos Storytel, Hon som måste dö.

– Boomen för ljudböcker är det nya, stora på bokmarknaden, och jag är otroligt stolt över att inte bara vara läst utan också lyssnad på. Jag kommer fortsätta göra mitt bästa även på det nya decenniet, säger David Lagercrantz.

– Det känns fantastiskt att stänga ett årtionde där ljudboken fortsatt växa och bli en omtyckt del av hundratusentals lyssnares vardag. Nu ser vi fram emot ett fullspäckat nytt år och en vår med nya hårdkokta kriminalare, hjärtekrossande romanser och finurligt faktaspäckade berättelser för alla stunder, säger Åse Ericson, Sverigechef Storytel.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.