Foto: Kajsa Göransson

Kayo Mpoyi nominerad till Katapultpriset

Romanen Mai betyder vatten kan få priset som delas ut till 2019 års bästa skönlitterära debut.

torsdag 09 januari 2020

Kayo Mpoyi debuterade förra året med romanen Mai betyder vatten. Nu är den nominerad till Katapultpriset som delas ut under Littfest i Umeå i mars.

Katapultpriset delas ut av skönlitterära sektionen i Sveriges Författarförbund.

”Årets böcker rör sig i gränslanden mellan arv, minne, identitet och historia. Bland årets nominerade hör vi kraftfulla, nya författarröster i genreöverskridande och poetiskt präglade verk”, skriver Sveriges Författarförbund i ett pressmeddelande.

På Littfest i Umeå den 13 mars klockan 19.00 på Bildmuséet, under den så kallade Katapultkvällen, kommer de nominerade att läsa ur sina böcker. Vinnaren offentliggörs dagen efter, den 14 mars klockan 09.30 i Idunsalen på Folkets Hus i Umeå.

Kayo Mpoyis Mai betyder vatten är en uppväxtskildring präglad av smärtan efter århundraden av övergrepp och våld. I boken följer vi Adi som bor i ambassadens tjänstebostad på i Dar es-Salaam. Hon har två systrar, en mamma med mystiska linjer på kroppen och en pappa som står i skuld till döden.

I hemlandet Zaire finns de andra syskonen och smärtan efter århundraden av övergrepp och våld. Adi har också en smutsig hemlighet.

236 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.