Foto: Kajsa Göransson

Kalle Hedström Gustafsson nominerad till Borås Tidnings Debutantpris

Diktsamlingen Mormorordning, hägringsöar är enligt juryn ”en gripande diktsvit om en mormors död, där nutid och bronsålder flätas samman i skärgårdsmiljö”.

fredag 10 januari 2020

Kalle Hedström Gustafsson är nominerad till Borås Tidnings Debutantpris för sin diktsamling Mormorordning, hägringsöar.

– Jag var medveten om att det var den tiden på året då de nominerade till Debutantpriset utses, men jag har inte haft några förhoppningar och blev därför överraskad när jag fick samtalet, berättar han för Borås Tidning.

Kalle Hedström Gustafsson, född 1986, är poet och översättare. Han har gått Biskops Arnös författarskola och Litterär gestaltning vid Akademin Valand i Göteborg.

Han berättar för Borås Tidning vad hans bok handlar om:

– Det handlar om frånvaron som en närstående människas död skapar. I boken har jag vävt in en massa olika former av frånvaro, bland annat när man saknar någon i sitt liv, i landskapet eller kroppsligt. Enkelt uttryckt handlar boken om ett jag och en mormor, där den sistnämnda går in i demens och dör.

Debutantpriset är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås och delades ut för första gången 2001.

I juryn ingår Borås Tidnings kulturchef Lena Kvist, tillsammans med Björn Kohlström, författare och kritiker i Jönköpings-Posten och Linnéa Lindsköld, lärare och forskare vid Högskolan i Borås.

Prisutdelningen i Borås sker måndagen 5 mars 2020 under en debutantdag med författarna i centrum.

De fem nominerade författarna möter elever på Bäckängsgymnasiet i Borås. Dagen avslutas med en prisgala på Stadsteatern i Borås.

170 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.