Foto: Sjöberg Bildbyrå

”Sveriges Agatha Christie” – Maria Langs klassiska deckare nu i ljudbok

Under vårens släpps författarens spänningsromaner som ljudböcker hos Storytel och de andra streamingtjänsterna.

måndag 03 februari 2020

Äntligen som ljudbok! Maria Lang var under ett par decennier Sveriges odiskutabla deckardrottning och har kallats Sveriges Agatha Christie. Under våren ger vi ut en rad av hennes mest älskade böcker i ljud, många av dem hittar du redan nu hos exempelvis Storytel.

Dagmar Maria Lange föddes 1914 och var förutom deckarförfattare även litteraturvetare och skolledare. Hon debuterade som skönlitterär författare 1949 och hann skriva 42 kriminalromaner för vuxna, en novellsamling och fyra ungdomsdeckare innan hon dog 1991.

En Lang-deckare involverar ofta en härlig miljö som ställs i kontrast till de hemskheter som sker i idyllen. ”…speciellt i de tidiga böckerna märks det att författaren trivs bland orden”, har det skrivits om Langs böcker. ”Dels påvisar flera av historierna ett påfallande intresse för varför någon drivs till att mörda. Morden är förankrade i sammanhang som gör att det inte enbart erbjuds lättnad när de klaras upp, lättnaden blandas med sorg över att det gick som det gick.”

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.