Foto: Tobias Regell

Petra Mede debuterar med skildring av uppväxten och nuet

”Min barndom är min tillflyktsort” skriver Petra Mede i sin bok Skam och högmod i Sävedalen.

onsdag 19 augusti 2020

Petra Mede är en mångsidig komedienn som de senaste åren setts i såväl SVT:s Bonusfamiljen som Stjärnornas stjärna i TV4. Nu ger vi ut hennes bokdebut Skam och högmod i Sävedalen.

Boken är Petra Medes skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...

Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.