Foto: Jeff Mermelstein

Jonathan Safran Foer om vår tids ödesfråga

I Det är vi som är klimatet undersöker författaren det globala hot vi står inför. 

tisdag 03 mars 2020

Jonathan Safran Foers nya bok Det är vi som är klimatet är en undersökning av vår tids verkliga ödesfråga: klimatet. Boken är skriven med såväl allvar som humor och fakta blandas med privata berättelser på ett sätt som blivit författaren Jonathan Safran Foers kännetecken.

Vår planet blir varmare och varmare, långsamt men allt snabbare. Och det är mänskligheten som är skyldig till förändringarna. Det är vetenskapen enig om. En del vill inte acceptera det som en sanning.

Men vi som litar på forskarna och förfasar oss över klimatkrisen - är vi verkligen villiga att förändra vår vardag för att rädda världen?

Jorden har på kort tid blivit till en jättestor farm för att föda mänskligheten med kött och andra animaliska produkter, menar Safran Foer, och att det har fått katastrofala konsekvenser. Vi måste rannsaka oss själva och ta itu med vår ovilja att förändra våra vanor till förmån för framtiden, skriver han. Bara tillsammans kan vi rädda planeten där vi bor.

222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.