Nya ljudböcker hos Storytel – mars 2020

Datum

11 Mars 2020

Längtar du efter en ny ljudbok att lyssna på? Då behöver du inte leta längre. Här är de senaste ljudböckerna från Norstedts – här finns allt från stora romaner till spänning och memoarer.

Alla böcker finns ute nu hos Storytel och de andra streamingtjänsterna – om inget annat anges.

 

Romaner

Paradiset ligger under mammas fötter av Gina Dirawi
Hur fuck ska en kvinna kunna skina när livet bara dumpar khara på en? Det enda som återstår är att ta världen på sina egna axlar och rensa upp i orättvisan - och nånstans börja hitta sig själv på vägen. Men vad brukar världen göra mot kvinnor som vill ha mer än det som serveras?

Gina Dirawis debutbok är en knivskarp, frispråkig roman om frigörelse, vänskap och världens orättvisor. Släpps 25 mars.

De osynliga av Roy Jacobsen
I ett kargt klimat i ett nordnorskt kustområde utspelas Roy Jacobsens nya roman, som blivit en makalös försäljningsframgång i hemlandet och av många hyllats som hans bästa bok. Det är en roman som baseras på verkliga händelser mellan 1913-1928 och platsen är den vackra ön Barrøya som ligger vid Helgelandskusten.

Vitt hav av Roy Jacobsen
Vitt hav är en fristående fortsättning på Roy Jacobsens stora succé De osynliga som kom på svenska 2014. "Det är en oerhört fängslande berättelse, osentimental, poetisk och gripande", skrev till exempel Ingalill Mosander i Aftonbladet.

Fartygets ögon av Roy Jacobsen
Roy Jacobsen har med sina tre senaste romaner skrivit fram ett hisnande vackert, poetisk och tidvis brutalt kvinnoporträtt - Ingrid Marie Barrøy är en av dessa skarpa romangestalter som för alltid lever kvar hos läsaren. Barndomsåren i De osynliga och vuxenblivandet i Vitt hav följs nu av modersskildringen i Fartygets ögon. Ett fullödigt magnum opus växer fram i händerna på en av den nordiska litteraturens giganter.

 

Spänning

Dödslistan av Anna Jansson
Dödslistan är det nya och spännande tillskottet i Anna Janssons omåttligt populära serie om Maria Wern, som 2020 firar tjugoårsjubileum. Maria och hennes kollegor får förstärkning på stationen i form av Ragnarsson, även kallad Ragnarrök, från rikskrim på fastlandet. Men han försvårar arbetet och Maria Wern börjar misstänka att han skyddar någon, eller att han själv kan vara inblandad.

Maria Lang
Maria Langs klassiska deckare släpps äntligen i ljud under våren - här hittar du alla som finns ute nu.


 

Memoar och biografi

Allt jag vet om kärlek av Dolly Alderton
Allt jag vet om kärlek är en underhållande och insiktsfull, feministisk och rörande debut från Dolly Alderton, en en brittisk röst som av många kallats en Caitlin Moran för millenniegenerationen. Hon väver samman personliga berättelser, skarpa samtidsobservationer, listor och recept till en berättelse som kvinnor i alla åldrar kan känna igen sig i, om en tid i livet då allt fortfarande är odefinierat och hoppfullt.

Orange Is the New Black av Piper Kerman
Piper Kerman lever ett lyckligt hipsterliv i Brooklyn. Hon njuter av sin tillvaro som creative director och är förlovad med en tidskriftsredaktör. Hon har ganska lite gemensamt med den tjej hon var tio år tidigare, då hon under sina "vilda år efter college" hjälpte sin (dåvarande) flickvän att smuggla drogpengar till Europa. Men hennes förflutna hinner ikapp henne. Hon döms till ett femton månader långt straff på Club Fed", ett ökänt kvinnofängelse i Danbury. 

Ett andra anstånd av Jan Myrdal
”2019 fyller jag 92. Om jag inte dött eller blivit dement dessförinnan arbetar jag då fortfarande vid tangentbordet som skriftställare. Men har vid det laget rimligtvis inte mycket tid kvar. I sjuttiofem år, ända sedan jag som sjuttonåring började på Värmlands Folkblad har jag vid tangentbordet verkat publikt, först som journalist under volontärtiden, sedan som skriftställare. Efter mer än sju decennier alltså tid för en summering. Ja, även just det som varit och det som ännu är kontroversiellt.”