Fotograf: Pekka Kenttälä/Camilla Blomqvist/Sveriges Radio

Nina Wähä och Kayo Mpoyi nominerade till Sveriges Radios Novellpris 2020

Nu står det klart vilka fem noveller som nominerats till Sveriges Radios Novellpris 2020. Nina Wähä och Kayo Mpoyi är två av de nominerade! 

måndag 23 mars 2020

Nina Wähä nomineras för ”Ola och verkligheten” i uppläsning av Michel Riddez och Kayo Mpoyi nomineras för ”Askan” i uppläsning av Astrid Kakuli.

Nu är det lyssnarna som avgör vem som vinner och röstningen sker på http://sverigesradio.se/litteraturveckaniP1 med start i dag måndag 23 mars. Röstningen pågår till och med söndag 19 april.

Om Sveriges Radios Novellpris:
Priset instiftades 2002 eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio. Förra årets vinnare blev Annika Norlin. Under årens lopp har författare som Lina Ekdahl, Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud tilldelats Sveriges Radios Novellpris. Sveriges Radios Novellpris delas ut i direktsändning i P1 fredagen 24 april kl. 18.15-19.00.

Läs mer om Sveriges Radios Novellpris och Litteraturveckan här.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.