Foto: Magnus Liam Karlsson

Startskottet för ny stark spänningsserie!

I nya deckarduon Mohlin & Nyströms debut börjar en före detta FBI-infiltratör på polisens cold case-grupp i Karlstad. Det är drivet, tempofyllt och överraskande — med psykologiskt djup. Den första boken i serien har redan sålts till elva språk.

fredag 27 mars 2020

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet. Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre och får dessutom se ett Sverige genom en svensk-amerikansk ögon. Vad är “köksvecka” – och varför är alla så slafsigt klädda?

Det sista livet är Peter Mohlin och Peter Nyströms debutroman och den första deckarserie som utspelar sig i Karlstad – som liksom många mellanstora svenska städer har områden intill varandra med tydliga klasskillnader. Något författarna ville skildra i boken.

Själva växte de upp tillsammans i Åmål sju mil därifrån, och skrev sin första deckare som tioåringar. Efter att på skilda håll ha jobbat professionellt med dramatisk respektive redaktionell text bestämde de sig för att ta upp tråden från mellanstadiet och skriva en kriminalroman. 

– Vi ville att vår relation skulle handla om mer än att ses ibland och ta en öl. Vi upplever att det generellt är svårare för män att hålla liv i sin vänskapsrelationer. Det här var ett sätt, säger de.

Helt uppenbart har deras gemensamma projekt slagit väl ut. I skrivande stund har rättigheterna till Det sista livet sålts till ett tiotal länder, däribland USA, Finland, Tyskland, Nederländerna och Italien.

Boken finns också som ljudbok, inläst av Reine Brynolfsson. Boken släpps 2 april 2020.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020
118 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Reine Brynolfsson
Utgiven: april 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.