Foto: Kajsa Göransson

Anneli Jordahl får Eva Bonniers stipendium 2020

”I en tid då bibliotek läggs ner och läsandet minskar förmedlar Anneli Jordahl med stor intensitet litteraturens glädje och kraft”, lyder motiveringen. 

tisdag 31 mars 2020

Onsdagen den 22 april utdelas Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2020 till författaren Anneli Jordahl för Orm med två huvuden. Stipendiet är på 50 000 kronor. 

Motiveringen lyder:

Orm med två huvuden är en livsberättelse som med utgångspunkt i klassmedvetande skildrar såväl skrivmotstånd som nödvändigheten i att skriva och det dubbla i att vara både författare och recensent. I en tid då bibliotek läggs ner och läsandet minskar förmedlar Anneli Jordahl med stor intensitet litteraturens glädje och kraft.”

I samband med Eva Bonniers 70-årsdag i april 2015 överlämnade hennes fem barn som gåva möjligheten att bilda en stiftelse.

Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfond har till ändamål att genom utdelande av stipendium understödja sakprosa och populärvetenskapligt berättande om i första hand kvinnor och den kvinnliga erfarenheten i dåtid och nutid.

Utdelningen sker vid en kort ceremoni på Nedre Manilla i Stockholm.

149 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.