Foto: Kajsa Göransson

Hans Rosenfeldt tillbaka med ny kriminalserie

I september ger Hans Rosenfeldt ut sin första egna spänningsroman, Vargasommar, den första delen i en kriminalserie om Haparandapolisen Hannah Wester.

söndag 05 april 2020

Hans Rosenfeldt är skaparen till de hyllade tv-serierna Bron och Marcella och har tillsammans med Michael Hjorth skrivit sex deckare om kriminalpsykologen Sebastian Bergman som översatts till 34 språk och sålts i över 4 miljoner exemplar världen över. Nu ger han för första gången ut en egen spänningsserie som redan sålts till sex länder.

– Hans Rosenfeldt har skrivit en otroligt spännande historia – det vet vi redan att han kan – men jag är dessutom så imponerad av hur fint han mejslat fram persongalleriet, främst den medelålders poliskommissarien Hannah, fångat miljön och stämningen i Haparanda, och inte minst av hans språkliga nivå. Den här utgivningen blir en av årets största händelser, säger Eva Gedin, VD på Norstedts förlagsgrupp.

Vargasommar utspelar sig i Haparanda, vid gränsen till Finland. När det visar sig att en varg som hittats död i skogen har rester av en människa i magen förstår Haparandapolisen Hannah Wester att det här inte blir en sommar som alla andra. Den döde som vargen ätit av kan snart kopplas till en blodig knarkuppgörelse i Finland. Hannah och hennes kolleger börjar vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Men tiden är knapp, det finns andra som är på jakt efter bytet.

– Det här är första gången på väldigt, väldigt länge som jag skrivit något på egen hand. Sebastian Bergman-serien skriver jag tillsammans med Micke och alla manusprojekt är alltid mer eller mindre lagarbeten. Så Vargasommar blev mer av en utmaning än vad jag trott att den skulle bli samtidigt som det fanns en oerhörd lust i att efter så många år i branschen få göra något som kändes helt nytt och spännande, att kliva ut ur min ”comfort zone” helt enkelt, säger Hans Rosenfeldt.

Vargasommar är den första delen i en romanserie om Haparandapolisen Hannah Wester och finns i butik den 21 september 2020.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.