Vårens pocketnyheter

Karolina Ramqvist, Amanda Svensson, Roy Jacobsen, Christian Unge och många fler – vi tipsar om några guldkorn ur den senaste tidens pocketutgivning.

måndag 11 maj 2020

 

När vårtemperaturen försiktigt börjar stiga är suget efter att slå sig ner i den friska luften med en god bok stort. Det lätta pocketformatet är perfekt för utflyktspackningen och vi tipsar därför här om några guldkorn ur den senaste tidens utgivning.

Roy Jacobsen - Fartygets ögon
Roy Jacobsen har med sina tre senaste romaner skrivit fram ett hisnande vackert, poetisk och tidvis brutalt kvinnoporträtt - Ingrid Marie Barrøy är en av dessa skarpa romangestalter som för alltid lever kvar hos läsaren. Barndomsåren i De osynliga och vuxenblivandet i Vitt hav följs nu av modersskildringen i Fartygets ögon. Ett fullödigt magnum opus växer fram i händerna på en av den nordiska litteraturens giganter.

Amanda Svensson - Ett system så magnifikt att det bländar
Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Christian Unge - Går genom vatten, går genom eld
Tekla är akutläkare på Nobelsjukhuset i Stockholm, en blivande stjärna i sitt yrke, stresstålig och handlar våghalsigt i de mest utsatta situationerna på akuten. Samtidigt bär hon på flera hemligheter. ”Christian Unge beskriver sjukhusvärlden bäst i Sverige och Tekla är en skalpellskarp karaktär som injicerar mig med massor av spänning. Läs!” har Jens Lapidus sagt om Christian Unges spänningsserie. 

Alexander Karim - Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död
Alexander Karim debuterar med en skruvad underhållningsroman, med vibbar av Memento och Måndag hela veckan. När Jonas Paulsson vaknar på morgonen tror han att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem. När han sedan vaknar upp oskadd i sängen tänker han självklart att det hela var en mardröm. Men snart inser han att dagen han vaknar upp till är lördagen, dagen innan hans förestående död.

Elizabeth Gilbert - Kvinnornas stad
Succéförfattaren Elizabeth Gilbert är tillbaka med en ny storslagen och glittrande roman. Kvinnornas stad är en berättelse om kvinnor som har levt som de verkligen är, i otakt med ett århundrade som inte riktigt kunde hålla jämna steg med dem.

Karolina Ramqvist - Björnkvinnan
År 1542 följer en föräldralös ung kvinna sin förmyndare på en kolonialexpedition till Nordamerika. Hennes resa blir beskriven av tre franska renässansförfattare och många år senare vänder sig en nutida författare till dem för att förstå vad som hände. Från den första dagen då författaren får höra talas om Björnkvinnan kan hon inte släppa tanken på henne. Hon tänker på ön i världens största estuarium och en enda ensam människa på den. Hon tänker på mörkret och svälten och kölden och en kvinna med gevär, klädd i djurhud. Karolina Ramqvists roman berättar den fantastiska historien om Björnkvinnan och låter samtidigt läsaren bli delaktig i dess tillblivelse.

Camilla Sten - Staden
”En rysare som höll mig i ett fast grepp från första till sista sidan” har Camilla Grebe sagt om Staden, en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas.

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.