Foto: Kajsa Göransson

Ny kriminalroman av författarna till Springfloden!

I Fruset guld tar spänningsparet Börjlind med oss till Arjeplogsfjällen där ett nytt, intrikat fall nystas upp.

torsdag 02 juli 2020

Äntligen kommer fortsättningen på Cilla & Rolf Börjlinds serie som inleddes med Springfloden. Fruset guld tar vid i Arjeplogsfjällen där ett mumifierat lik hittas när snön smält efter en lång och varm sommar. Det visar sig att mannen sköts ihjäl för cirka tjugo år sedan. Olivia Rönning skickas upp för att utreda fallet.

– Den här gången börjar vi uppe i Arjeplogsfjälllen, där snösmältningen och den globala uppvärmningen gör att snöfickor och glaciärer smälter, berättar Cilla Börjlind. Olivia Rönning åker motvilligt upp till fjällen för att undersöka liket som hittas. Det visar sig vara en försvunnen person som Olivias pappa var med och utredde tillsammans med Mette Olsäter och Tom Stilton i slutet av 1990-talet.

På väg till fyndplatsen överraskas helikoptern av ett oväder och kraschar. När Olivia vaknar upp är piloten svårt skadad och nödradion förstörd - hon kan inte kontakta omvärlden. Hon lämnar vraket och lyckas ta sig till en stängd fiskecamp.

Men hon är inte ensam på fjället. Andra personer vill också ta reda på - eller dölja - sanningen om den döde mannen.

När Tom Stilton får höra vad Olivia råkat ut för lämnar han genast sin lugna tillvaro i Thailand för att hjälpa henne.

Tillsammans avslöjar de att den mördade mannen på fjället är ett offer för en gåta som sträcker sig ytterligare ett halvsekel tillbaka i tiden.

– Vi har döpt romanen till Fruset guld - Gefroenes Gold på tyska, berättar Rolf Börjlind. Det är en term som de tyska nazisterna använde för guld som de konfiskerade under andra världskriget. En del av den här historien handlar om norska motståndsmän som kapar ett tåg på väg upp till Bergen med tyskt konfiskerat guld. Fruset guld.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Nina Zanjani
Utgiven: juli 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.