Foto: Anna-Lena Ahlström

Lagercrantz sista Millennium-bok äntligen i pocket

Hon som måste dö handlar om politiska skandaler och om den sista stora kampen för Lisbeth Salander. 

torsdag 13 augusti 2020

David Lagercrantz sista bok i den globala jättesuccén Millennium heter Hon som måste dö. Boken var en av förra årets mest sålda böcker och nu finns den äntligen i pocket.

– Det känns som min bästa bok i serien och då är det också dags att sluta, sade David Lagercrantz när vi intervjuade honom i samband med boksläppet. Även kritikerna övertygades av Lisbeth Salander och Mikael Blomkvists sista fajt:

Hon som måste dö knyter ihop det som måste ske på ett perfekt sätt”, skrev Le Mondes recensent.

”Varning utfärdas för Millennium-fansen! Om de är nyss hemkomna från semestern och vill kasta sig över den sjätte delen bör de räkna med många vaknätter. För Hon som måste dö är en bok som slukas: den är kortare och koncisare än de tidigare delarna och kan omedelbart klassificeras under kategorien bladvändare”, menade Le Parisien.

Sydsvenskan: ”Ända in i kaklet lyckas författaren alltså låta högaktuella ämnen prägla intrigen: näthat och desinformation. Och visst blir det en spännande historia av det, absolut värdig en bladvändare som lanseras i hela världen.” ”David Lagercrantz är en god hantverkare och har förvaltat sitt arv synnerligen väl.”

69 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.