Foto: Anders Thessing

Ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt

Spänningsromanen Vargasommar tar oss till Haparanda som plötsligt blir skådeplats för en serie brutala händelser.

torsdag 24 september 2020

Ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt – skaparen till tv-serierna Bron och Marcella. Efter en rad framgångsrika böcker tillsammans med Michael Hjorth har nu Hans Rosenfeldt skrivit sin första egna spänningsroman, Vargasommar.

En död varg. En blodig gänguppgörelse. En kvinnlig lönnmördare. På ett par dygn vänds tillvaron upp och ner i Haparanda och polisen Hannah Wester förstår att detta inte blir en sommar som alla andra.

– Hanna Wester är en 54-årig polis i Haparanda, berättar Hans Rosenfeldt. Hon är född utanför Haparanda, har bott i Stockholm en vända men flyttat tillbaka. Hon försöker vara en ganska vanlig polis och människa men hon bär på ett trauma sedan hennes dotter försvann under åren hon var i Stockholm. 

Vargasommar inleds med att en varg hittas med rester av en människa i magen. Den avlidne tycks ha överlevt en blodig massaker i Finland. Hur och varför hamnade han i skogen utanför Haparanda? Polisen måste vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Tiden är knapp, det finns andra som är minst lika intresserade. Som ryska Katja.

Plötsligt blir den lilla gränsstaden platsen för en kedja av brutala händelser som är värre än något Hannah Wester och de andra vid Haparandapolisen kunnat föreställa sig.

Vargasommar inleder en ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt som också får stor internationell lansering.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lo Kauppi
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.