Foto: Audrey Versini Photographe

Annika Estassy släpper serie i ljud

Vingården mellan berg och hav är en rolig och tänkvärd feelgoodpärla. Lyssna nu!

måndag 05 oktober 2020

När Nelly plötsligt blir lämnad av sin man tar hon med sig hunden och åker till en liten vingård i Sydfrankrike. Planen är att han ska börja sakna henne, men frågan är hur mycket hon egentligen saknar honom? Annika Estassys nya ljudboksserie Vingården mellan berg och hav är en rolig, romantisk och tänkvärd feelgoodpärla. Alla delar finns ute nu och du kan lyssna på den hos exempelvis Storytel!

”Kör ner till Medelhavet. Åk sedan västerut tills Frankrike tar slut.” Nelly följer ändå sin bästa väns råd och ger sig av hemifrån. Planen är att det ska få maken Mats att sakna henne. Mats, som Nelly levt med i tjugo år och som plötsligt vill skiljas och dessutom ha gemensam vårdnad om hunden Pollux.

– Det var riktigt spännande att få följa Nelly på hennes yttre och inre resa, och extra trevligt var det att förflytta henne till en trakt som jag själv håller varmt om hjärtat, berättar Annika Estassy för oss.

– Nelly åker alltså ner till en del av Medelhavskusten, Côte Vermeille, som inte många känner till – inte ens fransmännen – trots att den är så vidunderligt vacker. Men kustremsan där Pyrenéerna möter Medelhavet, ligger lite för sig själv, en bit från de vanligaste färdvägarna. Hit flyttade jag för två år sedan, till ett litet nybyggt hus med havsutsikt, för att kunna skriva på heltid. Att det blev Côte Vermeille var en lycklig slump. Eller så var det helt enkelt meningen att jag skulle hamna just här, just då!

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.