Foto: Anders Thessing

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie på TV4 och C More 

Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda.

onsdag 23 december 2020

Nu står det att klart att TV4 och C More har köpt rättigheterna till och utvecklar Hans Rosenfeldts senaste succébok, Vargasommar, till dramaserie. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester. 

– Jag är så glad att TV4 och C More valt att satsa på att göra Vargasommar till tv-serie. Berättelsen och boken betyder mycket för mig och jag ser verkligen fram emot att i ett spännande och kreativt samarbete få återvända till Haparanda, lyfta Hannah Wester, Katja och de andra karaktärerna från boksidorna, över till ett annat medium och förhoppningsvis därmed nå en större, global publik, säger Hans Rosenfeldt.

Vargasommar handlar om Haparandapolisen Hannah Wester som utreder ett dödsfall som tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i Finland. Den första boken i den planerade serien kom ut i höstas och har nu blivit klar för en dramatisering på TV4 och C More.

– Hans har bred erfarenhet av att skapa fängslande berättelser för den internationella och svenska publiken. Han är en otrolig författare, en av de bästa i världen inom sitt gebit. Vi har haft glädjen att få jobba med Hans tidigare och det känns fantastiskt att få göra det igen med just detta spännande projekt, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More. 

Vargasommar har redan hyllats av kritikerna och blivit en stor försäljningssuccé som fysisk bok, e-bok och ljudbok. Uppföljaren är redan aviserad till hösten 2022. 

– Hans Rosenfeldt är en spinnmästare i ordets rätta bemärkelse. Han väver intriger på allra högsta internationella nivå. Många vet att Scandinavian Crime har blivit ett begrepp runt om i världen och få skulle bestrida att Hans Rosenfeldts böcker och tv-serier har haft en helt avgörande del i det, säger Håkan Bravinger, litterär chef på Norstedts.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lo Kauppi
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.