Foto: Roxanne Nilsson

Louise Amcoff: ”Det är helt vanliga män som köper sex”

Till männen som köpte min kropp är en skakande berättelse om prostitution, ångest och självskadebeteende. 

torsdag 21 januari 2021

Louise Amcoff var 14 år när hon sålde sin kropp för första gången. Hon ville skada sig själv så mycket som möjligt, inget annat kände hon att hon var värd. Bekräftelsen när okända män ville betala för henne var flyktig, men spåren av deras övergrepp lämnade verkliga skador överallt i henne. Och gav upphov till allt större självförakt.

Till männen som köpte min kropp är en skakande berättelse om prostitution, ångest och självskadebeteende. 

”Ni som betalar för andra människors kroppar finns överallt. Ni är någons pappa, farfar, bror, kusin, bästa kompis, chef eller kollega”, skriver Louise Amcoff i boken. 

För tidningen ETC berättar hon om vilka det är som faktiskt köper sex:

– Folk kan kanske föreställa sig en ungkarl, någon som bor i en sunkig lya. Men det är verkligen helt vanliga män som köper sex. Jag minns när jag åkte till psykakuten och sa att jag mår jättedåligt, jag prostituerar mig som självskadebeteende. Vart åker du då, till Stockholm? frågade kvinnan. Inte ens psykiatrin förstod att det pågår utanför storstäderna. Är det för att du har ett så stort sexuellt behov, eller för att du behöver pengar till droger?, fortsatte hon.

Louise Amcoff fortsätter:

– Jag vill att ni ska förstå att ingen prostituerar sig för att den vill. Det finns alltid en bakomliggande orsak. Den lyckliga horan existerar inte.

Boken handlar om en ganska vanlig men ändå ovanlig tonåring i Hälsingland. En flicka som älskar hästar, flyr från institutioner och säljer sig på lunchrasten. Det handlar också om alla dessa män som anser sig ha rätten att köpa andra människors kroppar. Mängder av 25-åringar, småbarnspappor och farbröder; i förråd, bakom förskolor, i villan när familjen är iväg på sitt.

Till männen som köpte min kropp är en brännande aktuell och gripande självbiografi av Louise Amcoff, berättad för journalisten och kriminologistudenten Tove Sahlin. I dag är Louise Amcoff 25 år och studerar till gymnasielärare inom religion och svenska.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pierina Rizzo
Utgiven: januari 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.