Foto: Hugo Thambert

Elin Anna Labba nominerad till Norrlands litteraturpris

Boken Herrarna satte oss hit handlar om tvångsförflyttningarna av renskötande samer. 

måndag 01 februari 2021

Elin Anna Labbas hyllade bok Herrarna satte oss hit var en av förra årets mest uppmärksammade böcker och tilldelades Augustpriset för Bästa svenska fackbok. Nu är den nominerad till Norrlands litteraturpris i kategorin vuxenlitteratur.

Norrlands litteraturpris delas ut av Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr sedan 2014 i två kategorier: vuxenlitteratur samt barn-och ungdomslitteratur.

Priset instiftades 1973 och kallades fram till 2008 för Rörlingstipendiet. Inledningsvis delades det ut till ett lovande norrländskt författarskap,men har sedan ett antal år tillbaka kommit att delas ut till föregående års bästa bok medtydlig norrländsk koppling.

Prissummorna är 10 000 kronor och delas ut vid det årliga sommarmötet. 2021 är det tänkt att Sommarmötet ska äga rum i Kalix. Detta förutsätter emellertid att covidsituationen förändras. Exakt tid och plats meddelas senare.

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Elin Anna Labba
Utgiven: februari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.