Våra nya böcker i februari

Norstedts ger den här månaden ut böcker om bland annat det politiska spelet i Kreml, Sverige under andra världskriget, gripande romaner och sanna livsöden.

torsdag 11 februari 2021

En av vårens på förhand mest omtalade faktaböcker finns nu i butik. Det handlar om Dagens Nyheters Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurén som i sin bok Sammetsdiktaturen låter oss blicka in i det politiska spelet i Kreml, men också i vardagen hos den ryska befolkningen. Läs mer om den boken här! Dessutom följer Henrik Berggren upp sin hyllade första del av Landet utanför

Alla våra nya böcker den här månaden hittar du nedan.

 

Skönlitteratur

Ruth Druart - Sista natten i Paris 
Ett starkt porträtt av andra världskrigets brutalitet och kärlekens uthållighet. Sista natten i Paris är en vacker och gripande roman i samma anda som Fyren mellan haven och Tatueraren från Auschwitz. Ute nu.

Mats Kolmisoppi - Scener från hovet
Mats Kolmisoppi skriver i två långnoveller om existensen och döden. Om att acceptera sin plats på jorden, eller fly från den. Ute nu.

Elisabeth Berchtold - Modersmyter
Elisabeth Berchtold har i sin tredje diktsamling begett sig in i modersmytens djupa skogar. I en grumlig sjö simmar en gravid kvinna med magen stor och svullen. Släpps 18 februari.

 

Fakta

Anna-Lena Laurén - Sammetsdiktaturen 
Med sin djupa kunskap om Ryssland och sin stora kärlek till dess folk har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. I Sammetsdiktaturen får vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen. Ute nu.

Sara Saeger - Universums minsta ljus
En tragedi tvingar den världsberömda astrofysikern och exoplanetforskaren Sara Seager att uppfinna sig själv på nytt. 40 år gammal står Sara som ensamstående mamma till två små pojkar. Hon har aldrig tidigare behövt tänka på hur man tar hand om ett hem och en familj. Hon får senare diagnosen Aspergers syndrom och inser att Mike varit oumbärlig för allt som handlar om vardag. Hon som ägnat varje vaken minut åt att hitta liv på andra planeter måste nu återerövra sitt eget liv. Ute nu.

Henrik Berggren - Landet utanför. Del 2
I del ett av Landet utanför skildrades Sverige under det första dramatiska krigsåret. Nu kommer den efterlängtade fortsättningen på Henrik Berggrens trilogi. I denna andra del sträcker sig handlingen från den mörka hösten 1940 till slaget om Stalingrad hösten 1942.

”Trilogin kommer att bli en svensk klassiker, en djupgående skildring av samhälle och människor i beredskapstid, i ett land som flera gånger balanserade på randen mot katastrof under dessa år”, skrev Dala-Demokraten om den första delen av Landet utanför. Släpps 26 februari.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.