Foto: Johan Bergmark

Magnus Uggla: ”Den mest turbulenta tiden i min karriär”

Romanen Johnny the Fucker är en halsbrytande satir om musikbranschen.

onsdag 18 augusti 2021

Efter den stora succén med självbiografin Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen är Magnus Uggla nu tillbaka med boken Johnny the Fucker, som släpps den 20 augusti.

Året är 1978 och efter att äntligen ha slagit igenom stort, turnerat landet runt och blivit omsusad kändis befinner sig Uggla på väg neråt. Igen. Och när Produktchefen på CBS föreslår att han ska ställa upp i Melodifestivalen är verkligen botten nådd.

Men när inga andra möjligheter finns i sikte, utom att köra gig på pizzerior, så bestämmer han sig trots allt för att ställa upp i Schlagern. I sista stund. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och idiotiska idéer från skivbolaget och andra halvfigurer i branschen. Mot alla odds verkar det ändå som att det här kan få karriären att ta ny fart. Fast sen går det ändå åt pipan. Eller?

”Det här var utan tvekan den mest turbulenta perioden i min karriär, och det tog på krafterna att få ner allt på pränt. Men, sammanfattningsvis med facit i hand måste jag ändå säga att det nog är en av de bästa böcker jag har skrivit”, säger Magnus Uggla

Boken är en nyckelroman och bygger på historien om när Magnus Uggla ställde upp i Melodifestivalen 1979 - mot sin vilja - med låten Johnny the Rocker.

222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.