Här är alla nya böcker i april!

Vi släpper nya böcker av bland andra Mats Strandberg, Sisela Lindblom, Asta Olivia Nordenhof och Kalle Moraeus.

onsdag 07 april 2021

Spänning, romaner, feelgood och poesi – precis som aprilvädret bjuder vår utgivning under månaden på det mesta! Här är alla våra boksläpp i april.

 

Mohlin/Nyström - Den andra systern
Den pulshöjande uppföljaren till succén Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020.

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Martin Engberg - Den röda pojken
Martin Engberg, vars senaste roman En enastående karriär fick stor uppmärksamhet, tecknar här med säker hand en mindre ort i Sverige och en händelse som djupt präglat dem som var inblandade i den.

Michael Connelly - Oskuldens lag
Försvarsadvokaten Mickey Haller stoppas av Los Angeles-polisen. De hittar ett lik i hans baklucka, en av hans egna klienter, och Haller anklagas för mord. Han kan inte betala de fem miljoner i borgen som en hämndlysten domare kräver av honom, så han blir kvar i häktet. Michael Connelly skruvar upp spänningen till max i denna förstklassiga rättsthriller, och visar återigen varför han är den främsta krimförfattaren i världen.

Sisela Lindblom - Brinn!
Sisela Lindbloms nya bok Brinn! är en historisk roman som utspelar sig i nuet. I händelsernas centrum står Lisbet Carlsdotter, ett av de mest aktiva vittnena i de stockholmska häxprocesserna. Trehundrafyrtiofyra år efter häxprocesserna bör Lisbet Carlsdotter sedan länge ha försvunnit ut ur historien. Ändå gör hon sig påmind för en hobbyforskare från framtiden. I butik 15 april

Sebastian Barry - Tusen månar
En fristående fortsättning av den dramatiska Dagar utan slut som publicerades på svenska 2020. Tusen månar är en makalös skildring av en kvinna och hennes övertygelse om att hon själv måste skapa sig en framtid - och om hur svårt det är när lojaliteten delas mellan det egna ursprunget och de människor som är villiga att offra sina liv för hennes skull. I butik 15 april.

Marcus Jarl - Dina färger var blå
Lina Råman jobbar som sjuksköterska på neonatalen. Hennes liv är fullt av adrenalinpumpande förlossningar, kuvöser, långa nattpass och krisande föräldrar. Hon brottas med sin egen barnlängtan, samtidigt som hon vet att hennes man Samuel inte vill ha några barn. Han ägnar sig istället åt att smygtitta i skokartongen som ligger gömd längst in i garderoben. Där förvarar Lina minnena av sin första pojkvän, och kanske även sitt livs stora kärlek, Ted. Han som försvann. 

En dag är Ted tillbaka. Han säger att han har tre månader kvar att leva och att han vill tillbringa dem med Lina. En önskan som sätter Samuel och Linas äktenskap under enorm press. I butik 15 april.

Kalle Moraeus - Tjur på retur
Det här är en bok för alla gubbar. Alla som känner en gubbe. Alla som en dag kommer att bli gubbar. Och för alla er andra som hoppas att livet inte är över – bara för att man är en tjur på retur. I butik 15 april.

Mats Strandberg - Konferensen
Konferensen är en blodig thriller om den värsta teambuildingen någonsin. Det handlar om de människor vi tillbringar större delen av vår vakna tid med, men inte valt själva: kollegorna. Genom Mats Strandbergs förmåga att krypa in under skinnet på sina romangestalter framträder också bilden av ett Sverige i förändring. I butik 19 april.

Johanna Schreiber - Mellan raderna
Mellan raderna är första delen i en ny serie som utspelar sig i bokförlagsvärlden. Med Johanna Schreibers träffande samtidsblick och vassa penna får vi följa människorna kring Schantz förlag och utmaningarna de ställs inför både på jobbet och privat. I butik 19 april.

Elizabeth George - Att skriva en deckare
Den amerikanska deckardrottningen Elizabeth George delar här med sig av råd och tips för den som vill lära sig att färdigställa en kriminalroman. I butik 22 april.

Asta Olivia Nordenhof - Pengar på fickan
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2021! Ett uppkäftigt danskt upprop mot kapitalismens samvetslösa profitjägare, en dröm om välstånd och ett porträtt av förlorad kärlek. Pengar på fickan är ett brutalt, men också finstämt och humoristiskt, porträtt av en kärleksrelation mellan huvudpersonerna Kurt och Maggie. I butik 29 april.

Linda Ståhl - Syndaren ska vakna
I Linda Ståhls deckardebut finns ett dynamiskt persongalleri, ett oemotståndligt driv och ett psykologiskt djup. Syndaren ska vakna är första delen i en deckarserie om den normbrytande kriminalchefen Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen. I butik 29 april.

Hjalmar Gullberg - Dikter
Hjalmar Gullberg (1898-1961) är en av den svenska nittonhundratalslitteraturens verkligt betydande författare. Hans sätt att förena klassisk verskonst med modern enkelhet, högstämdhet med humoristiska infall, allt på ett språk som är tidlöst, lärt och lättillgängligt, har gjort honom till en av våra mest uppskattade poeter. I butik 29 april.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.