Kalle Moraeus: ”Jag insåg att jag klivit över tröskeln till en ny tid”

Boken Tjur på retur handlar om insikten att man blivit gubbe – och att det är dags för förändring.

fredag 16 april 2021

Kalle Moraeus Tjur på retur är en bok för alla gubbar. Alla som känner en gubbe. Alla som en dag kommer att bli gubbar. Och för alla er andra som hoppas att livet inte är över - bara för att man är en tjur på retur.

En tjur på retur är en älg av hankön som har sina bästa år bakom sig. Hornen blir mindre och han får färre taggar för varje år. Han har varit kung i skogen, fortplantat sig, dessutom lyckats undvika att bli skjuten. Men nu är det inte många som har nytta av honom längre.

Det var så Kalle Moraeus kände sig i början av 2010-talet. Han stod på toppen, men mådde samtidigt sämre än någonsin förut. 

Han insåg att han hade blivit en sån som män i generationer före honom hade blivit. En hopplös gubbe. Han måste ändra på saker. Framför allt måste han ändra på sig själv.

– Det här är min bok om när jag insåg att jag har klivit över tröskeln till  en ny tid. Från alfahane till vägen till att bli en gubbe. Att gammel knackar på dörren, kan man säga. Det är mina kåserier om träffa gubben i mig. Och några andra gubbar får vara med också.

Hur känns det nu när boken finns i världen?

– Det känns lite som att släppa en platta. Spännande och nervöst. Som att skicka ut sitt barn i stora vida världen. Vi får se om det flyger.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Kalle Moraeus
Utgiven: april 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.